Turska demantuje Makrona: Nismo ni na čijoj strani u Siriji

Turska demantuje Makrona: Nismo ni na čijoj strani u Siriji Izvor: REUTERS/ Osman Orsal

Turska je saopštila da nije na strani ni jedne sile po pitanju Sirije nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je zajednička akcija Vašingtona, Londona i Pariza podelila Ankaru i Moskvu.

"Turska politika u Siriji nije da bude sa nekim niti da bude protiv nekoga. Naša politika je jasna, radi se o tome da smo na strani prava i onoga sto je ispravno", rekao je portparol turske vlade Bekir Bozdag, javili su turski mediji.

Bozdag je istakao da je Turska protiv "podrške režimu" (u Siriji) zemalja poput Rusije, ali i protiv "podrške terorističkim organizacijama", uključujući tu kurdsku miliciju koju podržavaju Vašington i druge zapadne zemlje u borbi protiv ID.

Jelisejska palata saopštila je sinoć da Makron želi da "intenzivira" konsultacije sa Turskom u cilju političkog rešenja u Siriji. Makron je zahvalio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na podršcu zajedičkoj vojnoj akciji u ciljeve režima u Siriji.

Zapadne zemlje optužile su režim sirijskog predsednika Bašara el Asada da je 7. aprila u Dumi sproveo napad hemijskim oružjem. Zbog toga su snage SAD, Velike Britanije i Francuske u subotu sprovele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Harry Truman

Zalutala Srbijica - podrzava osmanlije pod kojima je robovala 4 veka, a protiv je Francuake bez čije podrške u Prvom sv.ratu ne bi bilo živih Srba !! Jadni, istorijski zalutali narod.

1 4

Kadjate Por Favor

da tadašnji Ruski Car Romanov nije zapretio Francuzima ne bi nam ni pomogli.

0 0

Obrad

Pametna izjava i odmerena. Bravo za Tursku

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo