U Kini pokrenut sajt za prijavu sumnjivih osoba i aktivnosti

U Kini pokrenut sajt za prijavu sumnjivih osoba i aktivnosti Izvor: Shutterstock

U Kini je pokrenuta zvanična internet stranica na kojoj građani mogu da prijave subverzivne aktivnosti ili osobe za koje sumnjaju da su špijuni.

Ministarstvo za nacionalnu bezbednost pokrenulo je juče sajt www.12339.gov.cn na kojem mogu da se prijave sumnjive aktivnosti koje prete da "sruše socijalistički sistem". Na veb stranici će se prikupljati informacije o aktivnostima koje zemlju dovode u opasnost. Biće dostupna na kineskom i engleskom jeziku.

Peking redovno skreće pažnju na pretnju "neprijateljskih stranih sila" i vlasti sve više apeluju na građane da prikupljaju informacije.

Oni koji budu dostavljaju vlastima informacije preko sajta popunjavaće obrazac u kojem će navoditi da li je reč o špijunaži, terorizmu, separatizmu, odavanju državnih tajni, subverziji…

On lajn doušnik ostaje anoniman, ali vlasti upozoravaju da će svako ko bude zloupotrebljavao ovu mogućnost ili dostavljao lažne informacije snositi posledice.

Tagovi: Kina , sajt , prijava

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Made in Chna

Zanimljivo, u socujalistickoj robovlasnickoj zemlji sa najvecim procentom kapitalizma... Ljudi-preciznije deca od 12 godina rade kao robovi za 50 dolara za multinacionalne kapitalisticke kompanije ogromnog kapitala... Ne razumem nista, ni kodkomunizma u kini.

2 0

Michael Gray

Kina, internet i anonimnost. Od tih reči je bez negacije nemoguće napraviti ozbiljnu rečenicu. Pa od njih se i Marko iz fejzbuka stidi.

6 0

Eva

Zato na zapadu trebaju da zabrane socijalisticke stranke jer podrivaju kapitalisticki sistem.

2 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo