Opada broj obolelih od malih boginja

Opada broj obolelih od malih boginja Izvor: N1

Od početka epidemije malih boginja od oktobra prošle godine pa do danas je u Srbiji registrovano 4.740 slučajeva obolelih ali taj broj opada poslednjih nedelja, izjavila je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Ona je za Radio televiziju Srbije rekla da je od ukupnog broja obolelih, trećina bila hospitalizovana, ali da se poslednjih nedelja na dnevnom nivou registruje pad ukupnog broja obolelih. 

"Poslednjih nedelja je registrovan pad ukupnog broja obolelih, što može biti posledica većeg obuhvata imunizacije ali i godišnjeg doba", istakla je Kisić Tepavčević. 

Kako je rekla, počelo je proleće i manji je boravak ljudi u zatvorenim prostorijama gde je lakše prenošenje virusa.

"Od početka epidemije do danas aplikovano je više od 70.000 doza MMR vakcine, što je dvostruko više nego što je bilo u istom periodu prethodnih godina", istakla je Tepavčević. 

Ona je dodala da se "ne sme zaustaviti tu, jer do epidemije ne bi došlo da je bio takav obuhvat imunizacije".

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

otac makarije

'ajmo sad... dvostruko vise vakcinisano u odnosu na proslu godinu. ako nije porast broja novodijagnostifikovane autisticne dece dvostruko povecan, znaci da je cela galama oko vakcina i autizma glupost. posto znam rezultat, pusticu vas da zakljucak izvedete sami.

6 3

Djordje

U 21. veku imas 15 mrtvih na 4500 obolelih, sramota. Ti sigurno nemas decu.

2 3

Primitivac

Pošto znaš rezultat ajde prosvetli i nas neznalice. Ili bar daj link na studiju koja to pokazuje. Od ljudskog neznanja postoji samo jedna gora stvar: UMISLITI DA NEŠTO ZNAŠ.

4 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo