Dokumentarac "Sjaj i beda trećeg doba", ponedeljak u 21h

Pogledajte dokumentarni film "Sjaj i beda treceg doba" Ksenije Pavkov večeras u 21 čas.

Izvor: N1

Sa više stanovnika starijih od 65 nego mlađih od 15, Srbija spada u najstarije zemlje u Evropi.

Od dva miliona srpskih seniora skoro polovina živi na granici siromaštva.

O veštini preživljavanja od penzije do penzije.

Da li je rešenje u gerontološkim centrima i kako to da su ilegalni domovi postali unosan biznis?

Koliko se razlikujemo od ostatka Evrope?

Zašto se Danci i Šveđani raduju starosti i zbog čega ulaganje u seniore vide kao investiciju za budućnost?

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gotlib43

Ja sam takodje penzioner i skoro uvek za ovo zlo krivim prnzionere i jos ih vrrdjam sa jednozubi penzioneri.Ne kajem se, uz ono skromno CAST IZUZECIMA.Vi sto delite moje misljenje,vas i nas je malo.Onih drugih je mnogo vise, i oni su u najgoroj situaciji.Polupismeni,zatucani,zadrti ali stecni sto su iz neke vukojebine dosli u grad i naravno glassju,glasaju,glasaju.Uvek za onoga ko vlada a kod nas od rata uvek vladsju najgori.Njih je sve manje,delom zaslugom Boga,delom uzasnom zdr.zastitom,delom gladju.I mladih je sve manje,sve sto je pametno ode,ode,ode vani ne pitajuci gde i kako.Samo sto dalje.Sta je resenje.Nema ga i dolazi do izrazaja BOG SE DRAGI NA SRBE RAZLJUTI.Eto toliko.Bogoljub

13 0

Jelka

Pitam ima li koje vlasti u ovoj Srbiji da nije na bilo koji nacin opljackala ovaj narod,bili radnici ili penzioneri,ali ovi su nas dotukli i postavili nivi rekord u otimanju?

50 0

Ex faca

@E, Pa: najtačnije čeno. Pravo u srž. Ne pune autobuse penzioneri za sendvič, nego mladi koji nemaju petlju da organizuju svoj život nego idu linijom manjeg otpora. Daju veru za večeru jer su nesposobni, a hteli bi da nekako napune džepove, i privilegije. Što nemaju petlju da se predstave imenom i prezimenom, nego nekakvim „nik“—om i sl. Kao lopov sa maskom ili bez maske.

36 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo