Nina Simon, Bon Jovi i Moody Blues u Kući slavnih rokenrola

Nina Simon, Bon Jovi i Moody Blues u Kući slavnih rokenrola Izvor: Tanjug/AP, David Richard

"Bon Jovi", "Moody Blues", "Dire Straits", "The Cars", Nina Simon i Rozeta Tarp primljeni su u Kuću slavnih rokenrola, čime su ušli u istoriju muzike.

Riči Sambora, gitarista grupe "Bon Jovi", pridružio se ponovo bendu i na svečanosti u Klivlendu svirao hitove poput "You Give Love a Bad Name" i "It's My Life".

"Moody Blues" su izveli hit "Your Wildest Dreams", dok su pop izvođači novog talasa "The Cars" svirali "Just What I Needed".

mudi bluz Izvor: Tanjug / AP, David Richard

Legenda soula Nina Simon i zvezda gospela Rozeta Tarp, koje su bile inspiracija mnogim rokerima, ušle su posthumno u Kuću slavnih.

Britanski rokeri "Dire Straits" takođr su ušli u Kuću slavnih u "generaciji 2018".

Izvođači koji su ostvarili velik uticaj na razvoj i očuvanje rokenrola stiču pravo da budu izabrani i uđu u taj ugledni klub, 25 godina nakon objavljivanja prvog snimka. O ulasku u Kuću slavnih odlučuje odbor od 900 članova.

bon džovi Izvor: Tanjug/AP, Michael Zorn

Kuća slavnih sa sedištem u Klivlendu, najpoznatiji je muzej rokenrola posvećen najuticajnijim muzičarima, producentima i umetnicima rokenrola. 

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

poca

Velika i sjajna Nina Simon,ne samo kao odlična soul pevačica,već i veliki borac protiv rasizma koji,nažalost i dalje vlada Amerikom.

1 0

Nenad

Primili Cars, a ne Jethro Tull...samo jos da primite i Milli Vanilli...

5 0

SON OF ANARCHY

Congratulations ! 🤘🤘

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo