NUNS osudio izveštavanje o nasilju nad Natašom Bekvalac

NUNS osudio izveštavanje o nasilju nad Natašom Bekvalac Izvor: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije smatra da su izveštavanjem o nasilju nad pevačicom Natašom Bekvalac mediji, među kojima je, kako navode, prednjačilo online izdanje Blica, prekršili osnovne profesionalne standarde i više odredbi Kodeksa novinara Srbije.

"Objavljivanje niza detalja koji zadiru u domen intime, spekulacije o razlozima zbog kojih je došlo do porodičnog nasilja, kao i uznemiravanje članova porodice u vrlo delikatnom trenutku, drastičan su primer ne samo kršenja prava na privatnosti - koje bi svi novinari trebalo da poštuju - već i svesna, bezobzirna zloupotreba nečije nesreće. Bez obzira na evenutalnu zainteresovanost medijske publike, trebalo je imati u vidu opasnost od spekulacija i pretpostavki, dostojanstvo prebijene žene, kao i činjenicu da takvo izveštavanje može imati štetne posledice po nju, njenu maloletnu decu i njene bližnje", navodi se u saopštenju.

NUNS je podsetio da je posao medija da rade u javnom interesu, a njihova dužnost da pri tome poštuju standarde i moralne norme profesije, da nikoga ne povrede i da vode računa o uticaju svog rada.

Tagovi: NUNS , mediji

Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

hiperbola

Blic pise ono za sta je placen. Ocigledno neko placa tu kampanju.

17 3

Zoran

Kad se NUNS javio o izveštavanju Informera i Pinka njihovog navijačkog novinarstva.Tačno je za Blic i ipak treba poštovati porodice i ne zalaziti u tumačenja .

44 2

Reich

Blic pise ono sto narod voli da cita. Srbija je odavno rijality show i to je problem ne samo novinskih kuca vec i cele nacije.

70 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo