Savet bezbednosti UN odbio ruski predlog rezolucije o Siriji

Savet bezbednosti UN odbio ruski predlog rezolucije o Siriji Izvor: Tanjug / AP, Julie Jacobson
Ruski i sirijski ambasador pri UN

Savet bezbednosti UN nije usvojio ruski predlog rezolucije koja bi osudila američke, francuske i britanske udare na Siriju.

Za rezoluciju su glasale Rusija, Bolivija i Kina, osam zemalja je bilo protiv, a jedna je bila uzdržana.

Nacrt je imao pet pasusa i u njemu se izražava "velika zabrinutost" zbog "agresije" protiv jedne suverene države kojom je, prema Moskvi, prekršeno "međunarodno pravo i Povelja UN".

Za izglasavanje je bilo potrebno devet glasova.

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Time

Kada je Putin cerecio Ukrajinu i ajnslusovao Krim rusofili se nisu pozivali na medjunarodno pravo i rezolucije OUNa, vec su senlucili i igrali kozaracko kolo. Putin je proglasen za Boga koji hoda po zemlji. Gola sila je slavljena kao metod resavanja problema! Danas kada se pojavio malo veci siledjija i nokautirao Putina, rusofili su odjednom "otkrili" medjunarodno pravo i postali pacifisti!

1 0

Todor iz Zemuna

Vic: Nasilnik nasrce i udara slabasnog Jovicu. Prijatelj Marko gleda sa strane i posle svakog udarca preti nasilniku "Ajde udari ga samo jos jednom ako smes"? Naravno, posle svake pretnje usledio jos jaci udarac nasilnika. Izudaranom Jovici ne preostade nista drugo vec da pocne da moli prijatelja Marka"Nemoj vise da me tako branis ,majke ti"? Svaka slicnost sa temom ovoga clanka je sasvim slucajna.

11 4

Zvonko

Jadno. Jel postoji međunarodno pravo uopšte? Nek se ti klovnovi raziđu već jednom. Hvala Amerikancima śto su učvrstili ovaj princip - jači može uvek da udari slabijeg, naročito mnogo mnogo slabijeg. A hit je kako ostali poltroni kao papagaji ponavljaju: Zbog hemijskog napada Asad je morao da bude kaznjen! Kao da se ne sećamo pijace Merkale ili Račka na Kosovu...

13 19

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo