Registrovano 100 hiljada .rs domena

Registrovano 100 hiljada .rs domena Izvor: RNIDS

U godini kada RNIDS obeležava 10 godina od početka registracije svog prvog nacionalnog internet domena, u petak 13. aprila registrovan je stohiljaditi naziv .RS domena.

Zvanična registracija .RS domena je počela 10. marta 2008. u 12, istovremeno preko 27 firmi koje su bile ovlašćene za poslove registracije. Tog prvog dana registrovano je 7.000 domena.

U sledećih šest meseci, do 10. septembra 2008, vlasnici starih .YU domena imali su pravo prvenstva registracije istoimenih naziva sa nastavkom .RS, što je iskorišćeno za 19.372 naziva domena.

U međuvremenu, .RS domen je rastao i po broju i po kvalitetu - unapređena je infrastruktura, izrađen je novi softver za registraciju, jedini je domen najvišeg nivoa koji ima tri vrste zaštite i dostupan je neprekidno od početka rada pa do danas, što ga svrstava među samo sedam svetskih domena čija dostupnost u poslednjih 10 godina nije narušena.

Danas .RS domen može da registruje svako pravno, fizičko, domaće ili strano lice - brzo, lako i u neograničenom broju, preko bilo kog od 44 ovlašćena registra RNIDS-a, što je i dovelo do 100.000 domena.

Tagovi: Internet , Domen

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

cope

Ja sam ipak za dva .com domena za iste pare..

2 0

NKG

Jedan od najskupljih domena na svetu! Sramota.

5 2

čitalac

Svaka čast!

12 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo