Žalbeni pretres Karadžiću 23. i 24. aprila

Žalbeni pretres Karadžiću 23. i 24. aprila Izvor: Haški tribunal
Radovan Karadžić osuđen je na 40 godina zatvora pred haškim tribunalom. Pogledajte snimak celog čitanja presude.

Za 23. i 24. april zakazan je žalbeni pretres u predmetu protiv Radovana Karadžića pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove, koji je nasledio Haški tribunal, saopšteno je iz Haga.

Pretres će biti održan u sudnici jedan zgrade Mehanizma u Hagu, u skladu s nalogom o rasporedu koji je izdalo Žalbeno veće Mehanizma. Međunarodni mehanizam za krivične sudove odobrio je ranije Karadžiću da se obrati tokom žalbenog pretresa koji je zakazan za 23. i 24. april. 

U saopštenju je tada navedeno da je u interesu pravde da Karadžiću bude odobreno da se obrati pred Žalbenim većem i iznese argumente, kao i da Tužilaštvo nije uložilo prigovor. Karadžić će se obratiti Veću u prisustvu svojih pravnih zastupnika Pitera Robinsona i Kejt Gibson. 

Radovan Karadžić uložio je u decembru 2016. godine žalbu Haškom tribunalu na presudu, kojom je osuđen na 40 godina zatvora "zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u BiH 1992-1995. godine". 

Karadžić je u podnesku od 5. januara zatražio od Žalbenog veća da mu dozvoli da učestvuje u žalbenom pretresu zajedno sa svojim pravnim zastupnicima. Karadžić je osuđen u martu 2016. godine.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Laku Noć Srbijo

Koje argumente ima on da iznosi? Sve je pokazao kad je bio šerif, kao i ona "moje kuče je vrednije od pilota". Treba da robuje dan beli da ne vidi kao i onaj tzv general!

12 2

Oni su nas unazadili

@Laku Noć Srbijo Osramotio vas je i obrukao.

8 0

Pipi

marionete drugi vukli konce,umesto da ociste savest i raskrinkaju spiralu zla oni cute i nadaju se da spirala ponovo pokrene,vrlo blizu smo toga jer svi akteri ponovo drze konce.

5 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo