Vučević: Ne znamo još da li Kosovo učestvuje na EP

Vučević: Ne znamo još da li Kosovo učestvuje na EP Izvor: N1
(arhiva)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da još uvek ne zna da li će reprezentacija Kosova nastupiti na Evropskom prvenstvu koje u tom gradu počinje 9. maja.

“Mi se nismo bavili sastavom Svetske karate federacije. Da je to veoma osetljivo nacionalno pitanje – jeste, svesni smo toga, ali kao lokalna samouprava ne odlučujemo o tome. Dosta će zavisiti od umešnosti Karate saveza Srbije i naše pozicije u Svetskoj, odnosno Evropskoj karate federaciji. Ne znam kako ćemo se postaviti ako dođemo u poziciju da treba da nastupi i Karate savez takozvanog Kosova“, kaže Vučević.

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper ranije je za N1 izjavio kako u trenutku apliciranja za organizaciju evropske smotre karatista "nije razmišljao“ o mogućnosti da na prvenstvu nastupe i sportisti sa Kosova, čiji savez je punopravan član Svetske karte federacije, i da "ne zna šta će biti".

Izvor: N1

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ivana

Kosovo naravano da ucestvuje u EU.

2 0

Filozof

Možda nema veze sa ovim, ali ničim izazvan setio sam se Pesme Evrovizije kada je jedne godine pobedila ukrajinka sa pesmom o Krimu samo da Rusija ne bi odnela pobedu. Odavno su u sportu i muzici umešani novac i politički lobiji.

65 1

Sale

Nazalost u pravu si.

87 0

* Sva polja su obavezna