Hamilton prvi na drugom treningu, Kimi i Valteri bliži

Hamilton prvi na drugom treningu, Kimi i Valteri bliži Izvor: Mark Thompson/Getty Images

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Kine u Šangaju, a Kimi Raikonen i Valteri Botas su imali manje od desetinke zaostatka.

Drugi trening pred Veliku nagradu Kine protekao je ponovo u znaku Luisa Hamiltona koji je bio najbolji i na prvom treningu. Ipak u drugoj sesiji, koja je mnogo važnija od prve, viđeni su bolji rezutlati Hamiltonovih konkurenata. 

Luis je imao vreme minut 33 sekunde, 482 hiljaditinke, a Kimi Raikonen je imao vreme svega sedam hiljaditih delova sekunde sporije. Valteri Botas je takođe imao mali zaostatak za klupskim kolegom iz Mercedesa jer je imao 33 hiljaditinke lošije vreme od Hamiltona. 

Inače pred kraj treninga je počela i kiša, što je uslovilo da sve manje vozača bude na stazi.

 Da će borba za startne pozicije u subotu biti veoma žustra pokazao je i Sebastijan Fetel koji je imao 108 hiljaditinki manje od Hamiltona i tako je popravio svoje vreme u odnosu na prvi trening kada je bio šesti. 

Iza Fetela su bili Maks Ferštapen, Niko Hulkenberg, Kevin Magnusen i Karlos Sainc. Deveti je bio Danijel Rikardo, a deseti Fernando Alonso. 

Treći trening je u subotu ujutru od pet časova po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije u osam. Oba događaja moći ćete da pratite na Sport Klubu 1.  

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna