Karić: Galama oko spomenika Gagarinu podignuta samo zbog nas

Karić: Galama oko spomenika Gagarinu podignuta samo zbog nas Izvor: N1
Dragomir Karić

Narodni poslanik i biznismen Dragomir Karić, koji je u ime fondacije "Braća Karić" zamolio fondaciju "Vladimir Hrabri" za saradnju oko izgradnje spomenika Juriju Gagarinu, izjavio je da da bi bilo dobro da postament bude veći da ne bi mogao neko da se popne i skine tu bistu, da je ukrade.

On smatra da i da se čitava "galama" oko tog spomenika ne bi ni podigla da se njegova porodica nije potpisala kao naručilac.

"Eto, ljudi čuju Karić i jedva čekaju da kritikuju, a mi smo samo hteli da ostavimo nešto lepo ovom gradu", rekao je Karić za Danas, podsećajući da je njegova porodica naručila i spomenik pesniku Žabajevu, "ali na njemu ne piše da je to od Karića, pa niko nije kritikovao".

Dragomir Karić dodaje da će biti izgrađen odgovarajući postament, a bista vraćena na njega i da će ta lokacija biti "divan park" sa klupama i zelenilom.

Prema dogovoru, fondacija "Vladimir Hrabri" organizovala je postavljanje biste i pripremu postamenta, a fondacija "Dijalog kultura-Ujedinjeni svet", tvrdi za Danas, dostavila predloge parametara čitave kompozicije skulpture, kako bi izgledala skladno, jer imaju iskustva iz više od 30 gradova kojima su poklonili biste.

Inače bista je trebalo da bude otkrivena juče, na dan kada se Gagarin otisnuo u orbitu.

Komentara 52

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Suster

Ајде мало погледајте задужбине по Београду које су оставили богати Срби.Чуј,споменици?!

4 120

Vlajko

Priznao grešku. A to je znak slabosti. Vlast od sad treba da sarađuje samo s onima koji ne priznaju greške. Vlast ima većinu i ima pravo da radi šta oće. Većina oće bezgrešnu vlast ! I imaće je. Makar se ceo narod morao praviti glup da bi nekako opstao.

1113 2217

Bisenija

A šta hoce Karici? Samo spomenici!

1117 1121

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo