Đukanović: Srbija izgubila rat za Kosovo pogrešnom politikom

Đukanović: Srbija izgubila rat za Kosovo pogrešnom politikom Izvor: REUTERS/Stevo Vasiljević

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista u Crnoj Gori Milo Đukanović izjavio je za Večernje novosti da je Srbija izgubila rat za Kosovo pogrešnom politikom u prošlosti i nepromišljenim sukobom sa NATO 1999.

Đukanović je rekao da Crna Gora nije priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Zapada, već zbog uverenja da treba da pogleda istini u oči i tako doprinese stabilnosti regiona. 

"Današnja Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ona je samo primila fakturu za poraz koji je pretrpela ranije", ocenio je Đukanović. 

Prema njegovim rečima, viđenje Crne Gore je da je realnost po pitanju Kosova nepromenjiva. 

"Svi koji danas obećavaju da su u međuvremenu ojačali toliko da su u stanju da tu, za Srbiju nepovoljnu realnost promene, samo troše vreme građanima Srbije", rekao je Đukanović. 

Lider DPS-a dodao je da Crna Gora ne bi bila veći prijtelj Srbije ako bi, protivno svom viđenju, ohrabrivala tu iluziju.

Odgovarajući na pitanje zašto Srba nema u organima državne uprave u Crnoj Gori, iako ih tamo ima oko 30 odsto, Đukanović je rekao da politika prema Srbma u Crnoj Gori nije drugačija od politike prema drugim narodima. 

"Lideri opozicije preko leđa Srba u Crnoj Gori žele da daju sebi na važnosti. Najpre, predstavljajući se kao ekskluzivni zastupnici interesa Srba u Crnoj Gori, što jednostavno nije tačno", rekao je on. 

Đukanović je ocenio da se radi o "umišljenim i vlastohlepnim" partijskim liderima koji žrtvuju suštinske interese srpskog naroda u Crnoj Gori zarad osvajanja vlasti.

Komentara 61

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nikcevic Dragoslav

U Srbiji sve prilazi osim istine , nista novo ali tacno od reci do reci, Milo sve sto je obecao cg ostvario je pa zar neko razvodi brak ako je njime zadovoljan, spasio je cg ,uveo u nato i sada na pragu eu, dovoljno razloga da bude i dalje na celu cg.

13 78

Zoran Mitrovic

Milo je rekao istinu, uprkos botovskom SNS timu.

37 197

grandiozo

C.Gori nije otet deo teritorije i nema potrebe za konfrontacijom sa večim delom zapada koji nas je bombardovao a kao nagradu za to nam i oteo deo teritorije,kolevku srpstva

116 13

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo