Izetbegović: Pravimo oružje za tržište i za "ne daj Bože"

Izetbegović: Pravimo oružje za tržište i za "ne daj Bože" Izvor: N1
(arhiva)

BiH sigurno neće trošiti stotine miliona dolara i evra na kupovinu raketnih sistema, ali će zaokružiti svoju namensku proizvodnju, izjavio je Bakir Izetbegović, predsedavajući Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije.

"Radićemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radićemo dronove, zaokružićemo proizvodnju svake vrste municije. Radićemo to za tržište, ali i za ne daj Bože", kazao je Izetbegović novinarima, preneli su sarajevski mediji.

On je to rekao na pitanje da li je bila "nesmotrena" izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o "zaokruživanju" proizvodnje oružja u Federaciji BiH.

Izetbegović je kazao da ta "izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća".

"Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli?", pitao je Izetbegović na skupu na šehidskom groblju Kovači povodom 13. godišnjice 2. Pešadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, i 26. godišnjice Armije RBiH.

On je ocenio da se niko u BiH "neće ponovo usuditi da počne konflikt", jer je to "preopasna stvar" i "vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo".

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

RS

BiH neće praviti oružje nego entitet Federacija BiH, a Izetbegović nema pravo govoriti u ime BiH bez saglasnosti ostala dva člana Predsjedništva. Ovako se dovodi do zabune da je Bakirova glavna u BiH...

4 3

Мики

Цар си поред оне две стрине,Миле и Вучка...

7 1

Hm

A narod mu gladan isto kao i ovom našem? Koja ste vi kičerica nema dalje...

7 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo