Preminuo potpredsednik SRS Zoran Krasić

Preminuo potpredsednik SRS Zoran Krasić Izvor: SRS

Potpredsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Zoran Krasić preminuo je posle kratke i teške bolesti, saopštila je Srpska radikalna stranka.

Zoran Krasić rođen je 11. marta 1956. godine. Bio je pravni savetnik Vojislava Šešelja u postupku pred Haškim tribunalom i predsednik Komiteta za odbranu dr Vojislava Šešelja.

"Beskompromisni borac za srpske nacionalne interese, potpredsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Zoran Krasić, rođen je 11. marta 1956. godine, a njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za porodicu, za Srpsku radikalnu stranku i za celokupnu političku scenu u Srbiji", saopšila je ta stranka.

Bio je ministar trgovine u Vladi Mirka Marjanovića do 1998. do 2000. Kao poslanik u Skupštinu se ponovo vraća 2003. godine umesto Vojislava Šešelja koji odlazi u Hag, i ostaje poslanik do izbora 2012. godine.

Bio je predsednik Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije od 2008. do 2012. i član Grupe prijateljstva sa Izraelom. Jedan je od potpredsednika Srpske radikalne stranke, dugogodišnji član Predsedništva kolegijuma SRS i član Centralne otadžbinske uprave.

Tagovi: SRS

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Luka Albijanic

Saucesce prijateljima i porodici ... Nikada Vas necemo zaboraviti , zivecete vecno u nasim srcima , neka je Vasa plemenita Dusa blagoslovena na Lepsem Mestu gde je Andjeli cuvaju ... Pocivajte u mriu i Raju , neka je laka zemlja , vecna slava i veliko Hvala na svemu gospodine Zorane Krasicu Legendo ... Amin ...

0 0

Tanja

Slava ti veliki covece,pocivaj u miru ...😢😢😢

4 2

Vlaja

Potpuno nezavisno od mog vrlo negativnog stava prema SRS, Krasića sam imao priliku da upoznam prateći kao free lance prevodilac jednu srpsku parlamentarnu delegaciju u Francusku, pre nego što je deo radikala presaldumio u SNS. Delegacija je bila vrlo brojna (novac valjda nije bio problem, prodavali su Šešeljeve knjige...), većina su bili neki mladi i debeljuškasti ljudi, ošišani "na opasno", i prilično politički neuki. Čim bismo započeli neki razgovor između članova delegacije, i ako bih ja izneo neko suprotno mišljenje, neki od tih klinaca kojima sam po godinama mogao biti otac, uzviknuo bi mi pretećim glasom: "Ti si valjda neki demokrata!". Zapravo jedini pristojni među njima bili su Krasić i Jorgovanka Tabaković. Umereni u izražavanju, pristojni, a Krasić i vrlo duhovit. A kad sam u jednoj prilici otvoreno rekao da su moje političke simpatije na jednoj drugoj strani, jedan od tih klinaca mi je rekao da mu vratim bedž "Sloboda za Šešelja" na francuskom koji sam bio zamolio da mi daju za kolekciju koju sam tada imao. I silno sam se iznenadio što Krasić nije bio, umesto Vučića, onaj koji je krenuo za Tomom da pravi novu "umereniju i evropsku" stranku. Sve mi se činilo da bi to bilo logičnije, takav je utisak bio ostavio na mene, ako apstrahujem njegove, za mene neprihvatljive, političke stavove.

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo