Izetbegović: Ostaće zapisano, Šešelj je osuđeni zločinac

Izetbegović: Ostaće zapisano, Šešelj je osuđeni zločinac Izvor: N1

Presuda Žalbenog veća Tribunala u Hagu koja je osudila Vojislava Šešelja na 10 godina kazne za ratne zločine i dela protiv čovečnosti, pruža veoma malu satisfakciju žrtvama agresije i genocida u Bosni i Hercegovini, rekao je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

"Iako niko ne može biti zadovoljan simboličnom visinom kazne, niti time što ovaj radikalni nacionalista nije proglašen krivim za zlodela koja je počinio u BiH, kao i za sva druga zlodela koja su mu se stavljala na teret, u istoriji će, ipak, ostati zapisano da je Vojislav Šešelj osuđeni ratni zločinac", dodao je Izetbegović. 

Suđenje Šešelju bilo je najduže u istoriji Haškog tribunala, počelo je u novembru 2007, a dokazni postupak je završnim rečima okončan u martu 2012. godine.


Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

grandiozo

Za razliku od tvog baba koji je naredio likvidaciju svog naroda fingirajuči da su to izveli Srbi i da bi NATO,mogao da krene sa vazdusnim udarima,nema šta časno i pošteno,važnija mu je bila mržnja prema Srbiji nego ljubav prema svom narodu,iver ne pada daleko od klade..

1 0

ZM

A vaš Naser Orić je proglašen nevinim i to pred Haškim i vašim sudom..Takva istorija je faslifikat..I to će ostati zapisano

23 6

Galijano

sta naser oric.... Ostace zapisano....Alija Izetbegovic Zelena transferzala...

1 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo