Poslanik Milan Lapčević napustio DSS

Poslanik Milan Lapčević napustio DSS Izvor: N1

Poslanik u Skupštini Srbije Milan Lapčević saopštio je da je istupio iz Demokratske stranke Srbije i da će u parlamentu dalje nastupati kao samostalni i nezavisni poslanik.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će i dalje u parlamentu zastupati interese građana južne i jugoistočne Srbije i ukazivati na pogubnost centralizacije Srbije, ogromne razlike u zaposlenosti, standardu, platama i demografiji, ali da drugoj stranci ni poslaničkom klubu "za sada" neće pristupati.

Kako je naveo, sve stranke u Srbiji su centralistički nastrojene, rukovodstvo je kao i u DSS-u iz Beogradu, takvi stavovi se posle prelivaju i na državnu politiku, a "centralizacija je rak rana koja izjeda Srbiju".

Lapčević je kazao da se DSS danas razlikuje dosta u odnosnu na onaj DSS od pre 10 ili 15 godina i da u organima upravljanja te stranke nema nikog van Beograda.

On je kazao i da se aktuelno rukovodstvo nije na adekvatan način ponašalo prema biračima i da nije našlo način da dopre do njih i adekvatno predstavi svoju politiku.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravican

Republicka skupstina je vise beogradska nego li drzavna. 150 poslanika je iz BG, manje ili vise, dok citavi gradovi nemaju ni jednog. Ko onda zastupa interese ljudi van Beograda?

1 79

Sale

Ma to vam je novi Šormaz. Trazio da ponovo bude potpredsednik stranke ali posto su mu rezultati u Nisu bili takvi kakvi su nije dobio funkciju u stranci. Malo mu bilo poslaničko mesto. Sad ce da usreci, verovatno, Vucica

11 134

Botina

Taj ce pravo u Levicu Srbije kod Borka, pazite sta Vam kazem, iz ociju mu se vidi da je.. levicar.

2 138

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo