Nakon burnih reakcija, spomenik Gagarinu ostao "bez glave"

Nakon burnih reakcija, spomenik Gagarinu ostao "bez glave" Izvor: N1

Bista sovjetskog kosmonauta Jurija Gagarina uklonjena je sa postamenta na Novom Beogradu, nakon što je gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će taj spomenik biti uklonjen i da će umesto njega biti napravljen nov, na čiji izgled će dati saglasnost sve nadležne institucije.

"Gagarin će u Beogradu imati obeležje dostojno doprinosa koji je dao čovečanstvu", poručio je Vesić u pisanom saopštenju nakon negativnih komentara u javnosti o izgledu spomenika Gagarinu, u ulici koja nosi njegovo ime.

Vesić je naveo i da prilikom projektovanja spomenika nisu ispunjeni zahtevi "Karić fondacije" kao naručioca, i da u proces odobravanja izgleda spomenika nisu bili uključeni ni Grad Beograd, ni Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, ni Ministarstvo kulture Srbije.Komentara 51

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vlajko

Aleksandr Čepurin je kritikovao neadekvatan spomenik i pobrao silne lajkove na jednoj web adresi. Zašto kritike ovih ljudi zaslužuju osudu botova, to jest svojevrsno zastrašivanje od strane vlasti.

14 114

Yorgyr

Primer potpunog rasula u stručnom, intelektualnom, kulturnom i moralnom smislu

22 106

Milan Andrić

Dragi moji. Ako ste bliski sadašnjoj vlasti ili imate bilo kakav uticaj na menadžere koji upravljaju ovim gradom, pokušajte da ih ubedite da nađu nekog pismenog arhitektu da im pomogne. Ukoliko među botovima u ovoj diskusiji nema nikoga ko bi mogao da na njih utiče, već su samo klikću i smeškaju se svakoj gluposti koja izađe iz njihovih usta, pisanje i bilo koja vrsta kritike je postala suvišna. U najboljoj nameri reći ću još samo ovo. U planu je podizanje spomenika Stefanu Nemanji od 15 metara. Proverite koliko hektara imaju trgovi na kojima se nalaze spomenici ovih dimenzija po svetu. Onda pogledajte Savski plato, i to iz perspektive pešaka. Perspektiva drona je popularna u video prezentacijama, ali nije realna.

23 133

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo