Jamaha: Markesovo ponašanje je totalno neprihvatljivo

Jamaha: Markesovo ponašanje je totalno neprihvatljivo Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Direktor fabričke ekipe Jamahe Lin Džarvis osuo je paljbu na Marka Markesa nakon opšteg haosa na Moto GP trci u Argentini.

Markes je, između ostalih, oborio i Valentina Rosija, koji nije hteo da mu oprosti ovaj potez.

"Totalno neprihvatljivo. Mislim da je to jasno svima koji su u životu odgledali bar jednu Moto GP trku. Ne mislim samo na ono što je uradio Valentinu, već je na ovoj trci bilo x takvih poteza. Oborio je i Espargara, umalo nije oborio i Vinjalesa. Mislim da je to totalno nepoštovanje".

Džarvis kaže da je posle trke išao da se žali direkciji.

"Da, prošetali smo do direkcije, rekli smo šta smo imali da kažemo. Onda su oni nama rekli šta su imali da kažu i to je bilo to. Nisam ja ovde da pišem pravilnik, ali mogu da kažem ono što mislim. Ovaj put smo mi bili žrtve, sledeći put možda nećemo biti mi, ali bi moglo da bude mnogo ozbiljnije", naglasio je Džarvis.

On je dodao i to da smatra da bi protiv španskog vozača trebalo da se preduzmu "relevantne mere", a šta podrazumeva pod tim "relevantnim merama"?

"Ako se saglašavaju sa nama da je ovo neprihvatljivo ponašanje, onda moraju da ga kazne i koriguju to ponašanje. Ne znam kako i koliko, ali ovo mora da se kazni i da se od ovoga napravi primer", zaključio je Džarvis

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

PANTA

Samo kukajte i dalje to vam je jedina karta na koju će te igrati ovu sezonu jer trenutno na stazi samo je Mark vanzemaljac a Honda u njegovim rukama šatl. Pravo je pitanje za Yamahu kako je uspeo uz 3 penala i kazne prolaza kroz box sve da vas išamara. U Ostinu nastavak ali samo za 18+.

4 12

bboban011@yahoo.com

Sve je prihvatjivo kad Rosi uradi,pa postoji opravdanje i kad nogom gurne motor drugog vozača. Ljudi,Markez je bio u putanji paralelno sa Rosijem,kada je Rosi pokušao da zatvori pravac. To nije normalno i sportsko ponašanje. Iz pit stopa ga je stigao,a on hoće da zatvori prolaz ,a već su paralelno.

9 25

Stari bajker

Očigledno je Miloše da nemaš pojma o GP-u, jer da imaš ne bi poredio dve neuporedive stvari!

46 6

* Sva polja su obavezna