Nedimović: Paradajz iz Turske bezbedan za ishranu

Nedimović: Paradajz iz Turske bezbedan za ishranu Izvor: N1

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je paradajz koji je nedavno iz Turske uvezen u Srbiju apsolutno bezbedan za ishranu.

On pojasnio da je reč o pogrešnoj deklaraciji na gajbicama paradajza, na kojima je, kako su ranije preneli mediji, navedeno da kora nije za ljudsku upotrebu. 

"Apsolutno nema nikavih problema za ljudsku ishranu, već je pogrešno deklarisno", rekao je Nedimović. 

Prema njegovim rečima, fitosanitarna inspekcija je 21. marta sprovela kontrolu te pošiljke iz Turske i sve je bilo u redu. Nedimović nije mogao da saopšti kako je došlo do greške u deklaraciji, te najavio da će odgovorni biti sankcionisani. 

On je rekao da će resorno ministarstvo Srbije danas objaviti iz kojih je sve država uvezen paradajz u Srbiju.

Komentara 52

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tanja

Zato mi kupujemo organic proizvode. A, ti, "ministre" izvoli pa se hrani svime i svacime. Sramno, tuzno i bolno sta nasa kvazi drzava sve uvozi. Pospesite nasu poljoprivredu. Uradite vec jednom nesto kako treba. Mada, nema tu kapaciteta.

6 0

Nema dalje

Ministre, obidji malo saltere gde seljaci podnose zahteve za podsticaje . Tuzno i zalosno kakva ponizenja dozivljavaju. Vracaju ih po nekoliko puta ured , umesto da im sluzbenik popuni obrazac .

26 1

evita

vec par godina kupujem samo paradajz sa domace plantaze iz Vojvodine, imaju i nalepnicu na svakom paradajzu. A i njega ljustim.

21 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo