"Maksi-parking" Folksvagenovih vozila u SAD

"Maksi-parking" Folksvagenovih vozila u SAD Izvor: REUTERS/Lucy Nicholson

Foksvagen je platio više od 7,4 miliona dolara da otkupi oko 350.000 dizel vozila u SAD, nakon skandala sa emisijom štetnih gasova.

Taj proizvođač automobila otkupljuje stotine svojih vozila u SAD mesecima i smešta ih je 37 lokacija širom SAD, piše Rojters.

Do sada se na tim "maksi-parkinzima" nalazi oko 300.000 vozila. Među njima su i jedan stadion u Detroitu van upotrebe, bivša fabrika u Minesoti i pustinja u Kaliforniji.

"Ova vozila se čuvaju u prelaznim bazama i rutinski održavaju kako bi se obezbedila njihova funkcionalnost i kvalitet i kako bi mogli da budu vraćeni na tržište ili izvezeni iz SAD kad budu odoberene promene načinjene u vezi sa emisijom", navela je zvaničnica te kompanije Džanin Džinivan.

Oko pola miliona vozila te kompanije nije ispunjavalo zahteve o emisiji gasova, zbog čega je VW morao da otkupi ili popravi 85 odsto vozila do juna 2019. U suprotnom će biti suočen sa većim nadoknadama za emisiju.

Ta kompanija je u februaru navela da je popravila skoro 83 odsto vozila u pitanju i da će ona uskoro ispunjavati potrebne kriterijume.

folksvagen Izvor: REUTERS/Lucy Nicholson

folksvagen Izvor: REUTERS/Lucy Nicholson

Tagovi: folksvagen , SAD , Emisija

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

...da mi je samo jedan... bilo koji...

22 2

Haha

Takodje BBC je vec napravio video o ovim "parkinzima".

11 0

hipi

Kakve mi krševe vozimo, ovi bi nam pročistili vazduh...

76 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo