Tatjana Macura želi na čelo DJB, sporan joj Radulović

Tatjana Macura želi na čelo DJB, sporan joj Radulović Izvor: N1

Narodna poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura kandidovala se za predsednicu DJB. U Pokretu DJB kažu za N1 da su Macurinu kanidaturu objavili na sajtu i da neće ništa komentarisati dok traje izborni proces.

Za zamenika predsednika DJB je kandidovala pokrajinskog poslanika Ivana Stijepovića iz Novog Sada, a za potpredsednike stranke Milana Turnšeka iz Sombora, Igora Stojanovića iz Prokuplja i Ljiljanu Vidojković iz Smedereva.

"Moja jedina želja je da se sačuva pokret "Dosta je bilo". Ne mogu da se saglasim sa prošlonedeljnim izbacivanjem kolega iz pokreta, to je bila sramna online sednica, odluka o njihovom isključenju nije legalno doneta. Oni su satanizovani saopštenjem pokreta Dosta je bilo, napadima da izdaju Kosovo - to je bila kap koja je prelila čašu. To su moje kolege, svi zajedno smo gradili pokret. Ne želim da se bavim prevrtatima već da sačuvamo pokret i da bdemo korektni jedni prema drugima. Ko nije spreman da čuje tuđe mišljenje - mora da se povuče", kaže Macura za N1.

Ona kaže da kandidatura nije nož u leđa Saši Raduloviću.

"Želim da se povuku sve sramne odluke koje su donete nakon beogradskih izbora. Izbori zakazani za 21. april bez toga neće imati ni prizvuk demokratije. Izbačeni su vredni i pošteni ljudi, a svima mora biti omogućeno da biraju i budu birani".

Mislim da će Saša Radulović biti pristojan u kampanji, obećala sam da ću biti i ja.

Macura je za generalnog sekretara DJB predložila Stevana Alfirovića iz Beograda, u programski savet Dejana Tufegdžića iz Beograda, Miloša Boškovića iz Niša, Strahinju Križaka iz Beograda, Ivanu Vuletu iz Beograda i Dejana babića iz Apatina, koji su, navodi se, prihvatili poziv i podržali tim koji će voditi Tatjana Macura.  

Kako se navodi u saopštenju Tatjane Macure, ona je istupila iz tima koji predlaže dr Branislav Mihajlović.

"Razlog za napuštanje leži u činjenici da je Macura dokazala da je zajedno sa ostalim kandidatima sa te liste grubo izmanipulisana od strane Saše Radulovića. Ne želeći da stane iza imena ljudi za koje smatra da su najzaslužniji za ovakvo stanje u DJB ona je napustila lažni tim", navodi se u saopštenju.

Prema rečima Macure, na listi koju je predložio njen kolega dr Branislav Mihajlović sporni su joj Saša Radulović, Dimitrije Majkić i Vojin Biljić. Kako kaže, od rukovodstva stranke u ostavci očekuje da poništi sve "sramne odluke koje su donete od beogradskih izbora do danas", a koje se tiču "izbacivanja" punopravnih članova i raspuštanja odbora kako bi se unutarstranački izbori održali u punom sastavu delegata i bez mogućnosti da bilo ko od članova stranke izgubi pravo da bira i da bude biran.

Izvor: N1

Komentara 70

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vuksan

Tanja sve čestitke. Samo napred. Priče o nedorečenosti u njenoj biografiji su gluposti. Pogledajte biografije nekih političara koji su na vlasti. Svaki pošten posao je vredan, pa i prodaje mobilnih telefona ne treba niko da se stidi..

24 100

Fikus

Prava demokratija u DJB!!! Posle neuspeha organizovali izbor za predsednika stranke. Pravi potez. Neka pobedi bolji, a ja se nadam da ce pokret opstati i da ce se dići posle ovoga. Ipak za taj pokret glasaju oni najkvalitetniji koji su na izlaznim vratima iz ove zemlje..

23 152

JEVREMOV

Beogradski izbori merilo popularnosti i podrške , a loš rezultat je odjek lošeg rada. Sva krivica je do gospodina Radulovća i njegovog neiskrenog stava.

44 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo