Nišlije traže ostavku gradonačelnika zbog aerodroma

Nišlije traže ostavku gradonačelnika zbog aerodroma Izvor: N1

Protesti zbog aerodroma Konstantin Veliki u Nišu održani su i danas. Okupljeni građani tražili su da gradonačelnik podnese ostavku, jer je počeo proceduru prenosa vlasništva nad aerodromom na državu. Takođe traže i da se sednica gradske skupštine, na kojoj bi ta odluka trebalo da postane konačna, otkaže.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović danas je ponovio da nije reč o poklonu.

"Grad Niš nije 'nikome ništa poklonio', već je ispunio ugovornu obavezu prema državi i Ministarstvu odbrane za zemljište preuzeto od vojske još 2009. godine", izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. 

Okupljeni na protestu drugog dana kažu da ne prihvataju takva obrazloženja, već pitaju grad i državu zašto ne uzmu neka od propalih niških preduzeća, već jedno od retkih koje u gradu uspešno posluje.

Na centralnom trgu i ispred Gradske kuće skandirali su: "Ne damo aerodrom!" i "Ostavke, ostavke!" gradonačelnika Darka Bulatovića i Gradskog veća.

 Protest je organizovan preko društvenih mreža.

Na današnjem protestu bilo je dosta predstavnika lokalnih NVO organizacija, različitih udruženja koji su zatražili garancije da će niški aerodrom opstati.

"Na kraju krajeva, sve je to urađeno isključivo na osnovu obećanja Vlade Srbije, a da li možemo verovati tim obećanjima? Zašto nema jasnih papira koji pokazuju sve podatke i koji tačno, praktično stvaraju obavezu Republici da preuzmu obaveze o kojima se sada priča da će ih izvršiti. Mnogo toga treba da se desi da bi ovo bilo iole opravdano", izjavio je Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Okupljeni traže garancije da će aerodrom ostati u vlasništvu grada, a od nadležnih u gradu traže ostavke.

Kako je javila reporterka N1 Gordana Bjeletić, današnjem protestu prisustvovalo je, kao i juče, više od hiljadu građana.

Datum održavanja sednice Skupštine grada, na kojoj bi trebalo da bude "aminovana" odluka gradskog veća, nije poznat.

Izvor: N1

Komentara 52

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

mirko

Niski aerodrom nesme da padne. Nislije ceo jug je uz vas. Organizujte veliki protest za ceo jug Srbije.

0 0

Maja

Vidim ja da ce na kraju i Nis da trazi drzavu,a i pravu su.Dodje vlast i otme ti aerodrom,kao sto sada otimaju Zeleni Venac,ali Beograd cuti,a Nis se budi.Bravo.

42 144

Mita

Ovo treba da bude tema broj jedan u Srbiji,cista otimacina od Nislija.O ovome treba svi da pisu,a ne raznoraznim glupostima kojima nas Vucic truje.

45 116

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo