Beograd dobija 250 parking mesta ukidanjem zone oko pešačkog

Beograd dobija 250 parking mesta ukidanjem zone oko pešačkog Izvor: N1
Ilustracija

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić rekao je danas da će novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji stupa na snagu 4. aprila, grad dobiti više od 250 novih parking mesta, što znači da će od sada u delu gde je bila zaštićena zona od pet metara od pešačkog prelaza, biti moguće parkiranje.

"Do sada je u zakonu postojala zaštićena zona pet metara od pešačkog prelaza, na kojoj nije moglo da bude mesto za parkiranje. Sada je ta zona ukinuta i u gradu ćemo dobiti više od 250 novih parking mesta. Doneli smo i odluku da na 50 parking mesta uradimo mesta za parkiranje bicikala i motocikal i to besplatno", rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju uprave grada.

Vesić je rekao da gradjani koji parkiraju automobile mogu besplatno da koriste bicikle izmedju 9.00 i 21.00, a kojih u gradu ima 450, i to 200 na Adi Ciganliji, dok su ostali rasporedjeni kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", centra "Sava" i u garaži Obilićev venac.

Prema njegovim rečima, u poslednje četiri godine na teritoriji grada je uradjeno oko 20 kilometara biciklističkih staza, a plan je da bude uradjeno 120 kilometara u naredne četiri godine, kako bi udeo biciklističkog u ukupnom saobraćaju u gradu bio do 10 odsto.

Komentara 64

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

gorki

znam da je ugrožavanje bezbednosti u porastu, ali da li ste očekivali bilo šta drugo od naprednjaka? glasali ste - ginite na pešačkim prelazima. vi i vaša deca.

2 0

Okrecite Beograd

Pretvorite grad u parking!

4 1

Bota

Dve stvari me posebno nerviraju 1. Umanjenje parking prostora usled stalnog povećanja broja letnjih bašti 2. Veliki broj parking mesta za lazne invalide. Ne zelim da uvredim ni jednu osobu sa invaliditetom i nikad u životu ne bih parkirao na mesto rezervisano za njih ( Sigurno svi vidjate da su im mesta zauzeta u tržnim centrima jer znaju da tu ne mogu da dobiju kaznu niti ih pauk moze odnete.)

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo