Dokumentacija demantuje Vučića, jedna ponuda za jelku

Dokumentacija demantuje Vučića, jedna ponuda za jelku Izvor: N1

Posle četiri meseca, otkad je televizija N1 od gradske uprave zatražila podatke o kupovini novogodišnje jelke od 83.000 evra, sekretarijat koji je sproveo tender nabavke jelke, poslao nam je odgovor i to tek posle žalbe koju smo podneli Povereniku za informacije od javnog značaja.

Iz dokumentacije koju je N1 dobila, a to je zapisnik sa otvaranja ponuda u postupku javne nabavke, jasno se vidi da je jedinu ponudu za nabavku jelke dostavila firma Kip lajt i to po ceni od 8.310.000 dinara bez PDV-a, ili 9.972.000 dinara sa PDV-om.

Ova dokumentacija demantuje predsednika Aleksandra Vučića koji je u decembru prošle godine pokazao dokumentaciju koja navodno dokazuje da su, uz ponudu Kip lajta, svoje ponude dostavile još tri kompanije iz Estonije, Austrije i Poljske.

"Kristal Masak, eksport menadžer, Adam PDAS. Stiglo je još ponuda, Mag Goržolak Jašinski, Olimpija džajant, Krisman dekorejšn. Imamo još jednu ponudu ovde, gospodin Zalokar, MK iluminejšn handals GMBH", rekao je tada Vučić.

Izvor: Agencije

U istom gostovanju, predsednik Srbije rekao je da će jelka, za koju je demantovao da košta 83.000 evra, trajati narednih 10 godina.

Međutim, iz dokumentacije koju nam je poslao Sekretarijat za vanredne situacije i komunikaciju s građanima, vidi se da je ponuđač naveo da jelka ima garantni rok i to od 12 meseci.

grafika, jelka Izvor: N1

Komentara 228

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zabrinuti Čitalac

Ljudi, ne presudjujte na prvu loptu. Ne znate berznsko kretanje svetske cene novogodišnjih jelki. Samo pričate da bi pričali.

4 2

MirJam

San svakog Srbina -Predsednik koji laže bez da trepne ili da mu zadrhti glas!!! To je u vekovnoj srpskoj junačkoj tradiciji, imati despota, siledžiju, ali samozaljubljenog. Ne gledam Nemanjiće, jel i Stefan stalno drži konferencije za štampu?

52 2

Vojmil

Svaka čast, na odličnom poznavanju srpskih snova. Sve je rečeno u dve rečenice. A Nemanjiće nemoj ni da gledaš, nema šta da se vidi!

22 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo