DJB se ogradio od stava Aleksandra Stevanovića o Kosovu

DJB se ogradio od stava Aleksandra Stevanovića o Kosovu Izvor: N1

Pokret Dosta je bilo "ogradio se od ličnog stava" svog poslanika u Sklupštini Srbije Aleksandra Stevanovića koji je izjavom podržao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema Kosovu.

"Reč je o ličnom stavu poslanika Stevanovića, a ne stavu Dosta je bilo", piše u saopštenju.

Poslanik Stevanović je u sredu izjavio da najava Srpske liste da će sama formirati Zajednicu srpskih opština na Kosovu govori o tome da su ljudi zabrinuti i rešeni da do kraja sprovedu Briselski sporazum.

On je rekao da je već upućen poziv za dalji dijalog Beograda i Prištine koji "nema alternativu”. “Kao što naša država kaže, mi ne nameravamo da vodimo nikakve sukobe, nego je dijalog najjače sredstvo", rekao je Stevanović.

Izvor: N1

DJB u noćašnjem saopštenju piše da se "pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi s Kosovom i Metohijom, odnos prema Evropskoj uniji koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama bivše vlasti".

DJB objašnjava da je osnov politike pokreta "borba protiv partokratije, partijskog zapošljavanja i korupcije, kao i spoljna politika koja je okrenuta zaštiti istinskih interesa Srbije, a ne dodvornička politika kolonizacije Srbije".

"Briselski dijalog u potpunosti ignoriše ljudska prava nealbanskog stanovništva na KiM, imovinska prava fizičkih i pravnih lica, prava na istinsku autonomiju, pitanja kulturne baštine Srbije i druge civilizacijske vrednosti koje se grubo krše na KiM", ocenio je DJB.

DJB ocenjuje i da je hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici "očigledno dogovoreno i režirano", i dodaje da je Srpska lista morala da napusti Vladu Kosova još posle ubistva Olivera Ivanovića.

“Umesto nastavka prenemaganja i pozorišnih predstava, zahtevamo da se otkriju nalogodavci i izvršioci ovog političkog ubistva", poručuje DJB.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mica

Vredjajte glasače, rasterajte osnivače, pljujte po onima koji kažu bilo šta što se vama učini drugačijim, ućutkajte razmenu ideja i okružite se istomišljenicima verujući da ste tada u pravu. I onda nam objasnite da se razlikujete od AV i SNS.

9 113

poca

Kad god mi se javila pomisao da li bi bilo bolje da sam član neke političke partije odmah mi se javio i strahovit otpor na tu pomisao.I posmatrajući našu političku scenu slika je sledeća:Na čelu stranaka su uvek iste VOĐE koje traže i očekuju slepu poslušnost,divljenje,potvrdu svih odluka,nikakvo suprostavljanje,taman posla pružanje otpora ,a da bez VOĐINOG odobrenja neko u javnosti iznese svoje mišljenje tretira se kao partijska neposlušnost,a najbitnije od svega je da je ključ od kase u VOĐINOM đžepu.A onda VOĐE govore o partokratiji u drugim strankama-Kad je neka stranka na partijski izborima imala dva i više kandidata???NIKADA.Partija je samo njihova prćija i oni su GAZDE ,a ostali su poslušnici,jer postoji partijska disciplina.

14 160

Prcko

Počeo raspad

376 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo