Neverovatan prizor zaleđenih Nijagarinih vodopada

Neverovatan prizor zaleđenih Nijagarinih vodopada Izvor: ANADOLIJA/Seyit Aydoğan

U Kanadi već duže vreme vladaju ekstremno niske temperature pa je led okovao slapove Nijagare, jedno od svetskih čuda koje svake godine posećuju milioni turista iz celog sveta.

Veći deo slapova Nijagare pokriven je ledenim gromadama debljine tri metra, a prema podacima Ministarstva životne sredine Kanade radi se o rekordnom zaleđenju slapova još od 1912. godine.

Ledom okovani slapovi nude zaista jedinstven prizor.

Ekstremne hladnoće stvorile su ledene pokrivače i na jezerima Ontario, Mičigen, Erie, Superior i Huron, poznatija kao Velika Jezera (Great Lakes).

Kanadsko Ministarstvo saopštava da je 81 posto površine ove grupe jezera prekriveno ledom, a veće razmere zaleđene površine dogodile su se samo 1978. godine kada je 94 posto površine jezera bilo pod ledom. Međutim, zadrže li se niske temperatire, uskoro bismo mogli svedočiti novom rekordu zaleđenja.Američki teretni brod ostao je zarobljen u ledu jezera Erie, a u pomoć mu je stigao ledolomac kanadske obalne straže.

Iz Meteorološkog zavoda Kanade upozoravaju stanovnike da bi se u regijama Hamilton i St. Catherines još nekoliko dana moglo zadržati hladno vreme s temperaturama i do 40 stepeni Celzijusa ispod nule.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo