Prekid proizvodnje u Fijatu, nastavak 3. aprila

Prekid proizvodnje u Fijatu, nastavak 3. aprila Izvor: N1

Kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) prekinula je proizvodnju, a montažne trake ponovo će biti pokrenute 3. aprila.

Reč je o trećem ovogodišnjem zastoju, piše Danas, navodeći da se, iako nema zvaničnog obrazloženja, pretpostavlja da je i ovaj prekid, kao i većina dosadašnjih, prouzrokovan ispunjenjem mesečnog plana plasmana.

U kragujevačkoj fabrici, prema proceni lista, od početka godine proizvedeno je oko 17.000 automobila.

List podseća da menadžment fabrike automobila nije saopštio plan proizvodnje za ovu godinu, ali da se očekuje da će sa montažnih traka tokom 2018. godine sići oko 70.000 vozila, što bi bilo na nivou prošlogodišnjeg obima proizvodnje.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Goran

Fijat je došao u Srbiju misleći da će više ući u Rusiju.Pošto od toga ništa polako smanjuje proizvodnju do zatvaranja.Tako su sve fabrike u Srbije radile polako smanjivale proizvodnju do gašenja.

8 3

aha

To što pišeš nema veze sa realnošću, 500L nije niti je ikada bio zamišljen kao automobil za ruse. Ruski kupci su uglavnom džiberi koji traže što veći automobil sa što većim motorom, a fijat tako nešto nema da ponudi. Model je od starta bio namenjen Evropi i SAD. U Evropi se drži mada je segment u kome se proda skoro umro, a u SAD i Kanadi je skroz pukao tako da mu je brzo došao kraj i, kao što si rekao, čeka se trenutak dok konačno ne zaustave proizvodnju

13 2

Душан Калинић

Игра је готова Вучићу, стави и на ФИАТ катанац као што си то већ урадио на хиљадама фабрика.

38 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo