Hrvatska i Srbija: Zajedničke komisije za sporna pitanja

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se sa ministrom pravde Republike Hrvatske Draženom Bošnjakovićem sa kojim se saglasila da postoji dobra volja dve države za saradnjom i rešavanjem svih otvorenih pitanja u oblasti pravosuđa, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1

Kuburović i Bošnjaković su naveli da su teme između Srbije i Hrvatske u oblasti pravosuđa složene i otvorene, ali da su i rešive ukoliko bude strpljenja i ukoliko se bude išlo korak po korak.

Obe strane su, kako se navodi, iskazale otvorenost i međusobno uvažavanje, kao i spremnost za uspostavljanje partnerskih odnosa i veza.

Na sastanku je u tom smislu dogovoreno formiranje dve zajedničke komisije čiji će članovi raditi na rešavanju problema procesuiranja ratnih zločina, kao i razmene spiskova osoba optuženih ili osuđenih za ratne zločine. 

Kuburović i Bošnjaković su razgovarali i o iskustvima dve države u procesu pridruživanja EU, a ministar pravde Hrvatske je poručio da je to ministarstvo spremno da u svakom momentu pomogne kolegama iz Srbije i pruži stručnu pomoć.

Razmenjena su i iskustva u borbi protiv korupcije, promenama Ustava i uspostavljanju e-pravosuđa.

Sagovornici su se, kako se navodi u saopštenju, usaglasili da sva otvorena pitanja treba i moraju da se rešavaju kroz bilateralne pregovore i rad radnih grupa i istakli nadu da je današnji sastanak prvi u nizu i samo početak buduće saradnje, koja je neophodna kako bi se došlo do zajedničkih rešenja.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miloščina

E ako Kuburovićka to ne reši, niko neće!

2 0

preČETNIK sadLAŽOV

A da li je povela sa sobom struku ili je došla sa predstavnicima unije frizera i pekara?

70 4

Алекс

Пресуде се доносе: у име струке!?

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo