Mrđen: Priča o Kosovu se privodi kraju, ali ne ove godine

Mrđen: Priča o Kosovu se privodi kraju, ali ne ove godine Izvor: N1

Novinar Ivan Mrđen izjavio je u Novom danu da ima utisak da se priča o Kosovu privodi nekakvom kraju, ali da je teško da će se to desiti u nekom razumnom roku, a pogotovo ne u toku ove godine.

"Uvek je jedna te ista priča - menjale su se vlade i predsednici, ali je Kosovo večita tema za opstanak na vlasti i za satiranje političkih protivnika. Stalno se neko optužuje za izdaju i stalno neko brine o nacionalnim interesima, samo su uloge podeljene - danas ja brinem, a ti si izdajnik, dok je sutra obrnuto", rekao je on.

Mrđen ocenjuje da se javnost duže vreme priprema za rešenje u vezi sa Kosovom.

"A da li je ono iznuđeno, da li je ono voljno, da li je posledica društvenog konsenzusa, u ovom trenutku to teško može da se kaže", rekao je on.

Podsetimo, predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, razgovaraće u Briselu o sprovođenju sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine, kao i o normalizaciji odnosa.

Istovremeno, beogradski list Danas piše da Vučić ima rok do juna da predstavi plan Beograda za Kosovo, da bi u decembru 2018. godine ili najkasnije januara 2019. bio izmenjen Ustav Srbije.

Pogledajte snimak gostovanja Ivana Mrđena:

Izvor: N1

Tagovi: Ivan Mrđen , Kosovo

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

IMA

Mislim, da je Vucic zavrsio pricu. Kako ubediti narod da je to jedina i najbolja odluka . Da smo pobednici na kraju balade. 5: 0 za nas.

29 168

Zaklina

600godina traje i jos najmame 400😂ali se dobro isplatilo ponekima😃

67 155

Steka666

Što se mene tiče! Nek pregovori traju još 20 godina. Na moj život! Hvala Bogu! Nemaju nikakvog efekta.

39 243

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo