Kriminalni obračuni u Beogradu, uhapšenih još nema

Za manje od dve nedelje u kriminalnim obračunima u Beogradu, dve osobe su ubijene. I tu nije kraj. Pod jedan džip je postavljen eksploziv, međutim, u tom slučaju povređenih nije bilo. Rano jutros, podmetnut je i požar nedaleko od poslednjeg mesta ubistva. Sumnja se da su svi ovi događaji posledica rata na tržištu narkotika. Uhapšenih još nema.

Izvor: N1

Pištolji, bombe, požari - kriminalci sva sredstva koriste oko prevlasti na narko tržištu. U sredu uveče, 44-godišnjeg Dragoja Trišića ubica je čekao ispred zgrade u kojoj je stanovao u Trgovačkoj ulici, na teritoriji beogradske opštine Čukarica. Napadač je ispalio četiri hica, a dva su Trišića pogodila u grudi.

Kako saznajemo, Trišić je poslednjih decenija hapšen dvadesetak puta zbog razbojništva, krađe i preprodaja narkotika. Tri puta je osuđivan na uslovne kazne zatvora. Policija pregleda sigurnosne kamere sa okolnih zgrada, kako bi identifikovala ubicu. Samo što su forenzičari završili uviđaj, nedaleko od mesta ubistva, izbio je požar u kome su izgorela tri lokala. Tabloidi navode da je požar podmetnut

"Kako saznajemo, nepoznati muškarac je posle jedan čas iza ponoći najpre razbio prozor, a zatim polio benzinom prostor kladionice. Ovo su zabeležile i kamere kladionice. Nije poznato šta je pozadina podmetanja požara."

Ni da li to ima veze sa ubistvom koje se dogodilo nekoliko sati ranije. Nepoznato je i da li su povezani likvidacija Trišića i pokušaj ubistva njegovog prijatelja Vladimira Karana, u junu 2015. Karan je tada teško povređen na Banovom Brdu, kada je eksplodirao džip koji je vozio. Sada je, posmatrao uviđaj ubijenog Trišića.

Policija ispituje i kako se, krajem prošle nedelje, u beogradskom naselju Vidikovac, zapalio džip. Devojka koja je vozila, nepovređena je, pošto je napustila vozilo čim je osetila miris dima. Tabloidi saznaju da policija ne isključuje mogućnost da je u džipu detonirala eksplozivna naprava.

"Ispod vozačevog sedišta otkrivena je rupa i ulubljen lim vozila, vlasnik je muškarac koji je imao probleme sa zakonom."

Osim problema sa zakonom, prema nezvaničnim saznanjima, vlasnik džipa bio je blizak i sa Blažom Đurovićem, takođe od ranije poznatom policiji. Đurović je ubijen 10. marta ispred svoje kuće na Voždovcu, kada je na njega ispaljeno oko dvadeset metaka.

"Ubica ga je sačekao i iz belog BMW-a X5 zapucao iz automatskog pištolja marke "škorpion". Iste sekunde ubice su se dale u beg, da bi nekoliko kilometara dalje, u blizini Kumodraškog groblja spalile automobil koji su koristili u likvidaciji". 

U Srbiji su se od oktobra 2016. godine, kada je ministar policije objavio rat mafiji, dogodila 23 kriminalna ubistva.

Tagovi: Policija , ubistvo , Kriminal

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

WW

Sada se vidi koliko je Vučićeva statistika tačna, o smanjenju broja ubistava u odnosu na 1999. godinu.

16 0

Sofija

-Dobar dan, vaša dokumenta. Jeste li već privođeni, osuđivani? -Jesam. -Prijatan dan.

34 0

Ortodox -- paradox

Dr. Ministar da pokuša da hapsi po crkvama, možda bude uspešniji!!!

72 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo