Hasanaginica od aprila u pozorištu u Novom Sadu

Osmog marta u Novosadskom pozoristu počele su probe predstave Hasanaginica. Tekst Ljubomira Simovića, režira Andraš Urban.

Izvor: N1

U najavi predstave, čija premijera je planirana za 24. april, navedeno je da Hasanaginica nije samo drevna priča o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici - to je priča o ženi, o ženama.

Reditelj Andraš Urban za N1 govori kako u sred svetskih i lokalnih skandala zlostavljanja žena ‒ stiže večna priča o večnom zlostavljanju apsolutne žene i majke, uz hešteg #metoo, ali i tome kako se priča od lične tragedije po ko zna koji put prelazi na društveni plan i širi problem.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Hmm

Pozoriste? kultura? Samo vi promovisite tu takozvanu kulturu i bacajte tamo pare i naravno naplacujte PDV za deciju opremu i deciju hranu. A daaa i smanjite plate i penzije pa dajte pare da mogu ljudi u pozoristu da uvezbavaju neku pedstavu. Nije vazno sto smo gladni, vazno je da se uvezbava i prikazuje pozorisna predstava. Ajde vi sto nemozete da zivite bez baleta, dzeza, opere, pozorista i.t.d. Lupajte mi dislajkove i proglasite me kao nekulturnog stanovnika Srbije, to ce mi biti povratna informacija koliko vas ima.

1 13

Cicero

Uvek je užitak gledati Andrašove predstave.

8 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo