UNS: Objavljivanje napada Bakareca na novinarke N1 neetičko

UNS: Objavljivanje napada Bakareca na novinarke N1 neetičko Izvor: Ilustracija

Udruženje novinara Srbije neprijatno je iznenađeno uređivačkim potezom portala Standard.rs, koji je Nebojši Bakarecu omogućio da koristi netačne privatne podatke iz porodične biografije novinarke N1 kako bi diskreditovao emisiju koju je realizovala njena koleginica sličnog imena, navodi se u saopštenju.

UNS u saopštenju upozorava da je postupak portala Standard.rs neetički i neprofesionalan. Nedopustivo je objavljivanje informacija o članovima porodica novinara, koji ne stoje ni u kakvoj vezi sa profesionalnim radom tog novinara.

"Nedopustivo je objavljivanje iskrivljenih i netačnih privatnih podataka o ocu jedne novinarke kako bi se kompromitovao profesionalni rad druge novinarke iz iste redakcije, kao što je učinio Nebojša Bakarec na portalu Standard.rs", navodi se u saopštenju UNS.

U obračun sa autorkom emisije N1 "Oprostite mi moju prošlost", Majom Nikolić, kako se navodi u saopštenju, uvukao je novinarku N1 Maju Sikimić, koristeći se tobožnjim biografskim podacima njenog oca.

"Da je portal Standard.rs sa dužnom novinarskom pažnjom pristupio proveri podataka iz teksta Nebojše Bakareca, uverio bi se da su podaci o ocu novinarke Maje Sikimić u tom tekstu do te mere iskrivljeni, netačni i nepotpuni da se može opravdano sumnjati da je reč o zloj nameri, a ne pukoj neobaveštenosti autora", navodi se u saopštenju.

UNS upozorava da postupak portala Standard.rs predstavlja novi oblik urušavanja žurnalističkih standarda u srpskom novinarstvu.

UNS smatra da je reč o profesionalnom padu portala Standard.rs, o kom bi trebalo povesti raspravu i na Komisiji za žalbe Saveta za štampu, te u saopštenju poziva novinarku Maju Sikimić da podnese žalbu tom samoregulatornom telu.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zeljko N.Bgd.

Sta ste ocekivali od konvertita Bakareca. Niste valjda zaboravili tetovaze i kada je glumio Robina Huda. Svim novinarima i Uredniku N1 zelim da da ostanu dostojanstveni. Izdrzite. Sloboda ce ponovo doci i kod nas.

93 233

Laku Noć Srbijo...

Piaf..... trebalo bi (NE TREBALI), možda niste razumeli, bombe pominjete Vi, ali nema veze, Francuskinja ste

14 11

S lobodan

Kvaran je bio i kao političar. Nepostojanje argumenata nadomestio nedozvoljenim sredstvima. Zbog toga je i dogurao daleko. U svakom slučaju takve niske udarce i napade na novinare osudjujem.

234 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo