I definitivno rekonstrukcija Vlade, pitanje ko će o(p)stati

Oblak spekulacija nadvio se nad zgradom u Nemanjinoj 11 - ko ostaje nakon rekonstrukcije Vlade, a kome će se premijerka zahvaliti na saradnji. Da joj je tim zreo za "popravku" više nema dileme.

Izvor: N1

"Ja mislim da je rekonstrukcija Vlade potrebna, reći ću to sad potpuno otvoreno. Želim da ona počne što pre i da se što pre završi da se ne bi, na bilo koji način, ugrozila efikasnost Vlade Republike Srbije", izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Najvažniju odluku - ko poimence "leti" iz Vlade Srbije - premijerka neće doneti sama, čeka da se iz Brisela vrati predsednik najjače stranke Aleksandar Vučić i prelomi. Kriterijume za "izbacivanje", ipak, zna.  

"Prevelika lična sujeta. Ljudi koji ne rade dobro u timu i nisu timski igrači, koji imaju možda malo previše samopromocije i time možda malo previše guraju ličnu agendu, umesto agende Vlade Republike Srbije", objasnila je Brnabić.  

Čak i manje upućeni mogli bi da pretpostave da je na pomolu rasplet prošlogodišnjeg "pogleda ispod obrva". Jedan takav u novembru 2017. ministarka Zorana Mihajlović uputila je premijerki kao, kako je rekla, prirodnu reakciju na nepravdu.

Gust raspored sprečio je ministarku da reaguje na današnju ocenu premijerke da je "infrastruktura" najslabija karika u Vladi jer se infrastrukturni projekti, tvrdi Brnabić, ne sprovode dovoljno brzo.

Sukobi u Vladi ne pogoduju njenom radu i zato je, ocenjuje profesor Fakulteta političkih nauka Milan Jovanović, rekonstrukcija o kojoj će odlučiti Vučić - očekivana.  

"Ovo jeste logičan sled, jer Brnabić nema iza sebe nikakvu političku snagu. Ona mora da razgovara s Vučićem koji joj je dao mandat i koji je šef najjače stranke i videćemo da li će on pokušati da taj mali požar, da tu vatricu smiri ili će personalne promene završiti najavljenu rekonstrukciju", ocenio je Jovanović.  

Metla će u Nemanjinoj 11, spekulišu mediji, pročistiti prolaz i za zvučna imena s izborne liste Srpske napredne stranke u Beogradu jer se, angažmanu u Vladi, navodno mogu radovati Zoran Radojičić, Siniša Mali i Goran Vesić.

Komentara 65

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AntiBot

Nije u pitanju ko ce biti iu Vladi. Ko god da bude bice isto. Treba ceo ovaj nakaradni sistem demontirati, pa sve ispocetka. Pa sta kosta nek se plati!

5 142

kili

Smarac sa cirilicom treba da ode.Kao i Popovic,Brnabic, Dejanovic, Ruzic. Zorana da ostane.

2 0

Cveta

Ovo je ludilo od zemlje ! Cirkus ! Katastrofa ! Nema reči kojima bi se opisalo stanje u zemlji , ponašanje Av i te vlade , skupštine ... svega.

48 181

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo