SK: Novak u Majamiju bez Štepaneka i Agasija

SK: Novak u Majamiju bez Štepaneka i Agasija Izvor: Adam Pretty, Getty Images

Novaka Đokovića na turniru iz Masters 1000 serije u Majamiju neće pratiti nijedan od dvojice trenera - ni Radek Štepanek ni Andre Agasi.

Novak Đoković Izvor: Adam Pretty, Getty Images

Dogovor sa Agasijem poznat je od ranije - Amerikanac prati Novaka na Gren slem turnirima, ali redovno se čuju telefonom pre i posle mečeva i dogovaraju se u vezi sa svime.

Sa druge strane, Štepanek je zatražio i dobio Novakovu dozvolu da se vrati u Češku iz privatnih razloga. S obzirom na to da je Đoković, posle ranog poraza u Indijan Velsu, u poslednjem trenutku doneo odluku da nastupi i u Majamiju, rešio je da pusti Štepaneka u domovinu.

Uz agente IMG Edoarda i Elenu, sa Novakom će na Floridi biti i Dejvid Daglou, čovek koji je na čelu "Dag Athletic Group" i koji će biti Đokovićev novi fizioterapeut.

Kako je potvrđeno za Sport klub, Daglou već nekoliko meseci sarađuje sa Đokovićem, a ideja vodilja njegove grupe stručnaka jeste lišavanje bola bez primene lekova uspostavljanjem ravnoteže u telu.

Izvor: You Tube

Zbog toga je Novak promenio pokret pri servisu, isteže se na drugačiji način, a teorija Dagloua i njegove grupe jeste da bolovi u laktu imaju veze upravo i sa izgubljenim balansom mišića u telu.

Sa DAG sarađuju mnogi sportisti, najviše igrači američkog fudbala, golfa i bejbola, a na njihovom zvaničnom sajtu nalazi se i izjava zadovoljnog klijenta Kajla van Noja, momka koji je osvojio Superboul sa Nju Ingland Petriotsima.

Pod nadzorom Dejvida Dagloua rade brojni sportisti širom SAD. Najviše klijenata ta kompanija ima u svetu američkog fudbala, bejzbola i golfa. Jedan od najpoznatijih sportista kojima je Daglou pomogao je Kajl van Noj. Reč je o čoveku koji je osvajao Superboul sa Nju Inglend Patriotsima, a koji je imao mnogo problema na startu profesionalne karijere kada je stigao u Detroit.

"Daglou je došao i pokazao mi zašto sam povređen, kako su povrede iz prošlosti povezane sa sadašnjom. Počeli smo da radimo vežbe koje do tada nikada nisam ni radio ni video, izolovali smo sve mišiće na kojima je trebalo da radim kako bi povratio balans, a da pritom nismo u to uključivali povređene delove tela. Bio je to rad, pravi rad",kaže između ostalog Van Noj.

Novak je u Majamiju osvojio šest titula (2007, 2011, 2012, 201, 2015. i 2016), a sada će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Benoa Per - Miša Zverev.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

mali Perica

Telo ili može ili ne može. Preterivanje nije zdravo! Valjda će ga i tome neko podučiti :)

7 1

Toni

Novaku oni i ne trebaju nešto podebno, može on i bez njih , ako se fokusira na igru i dogovori sam sa sobom

11 3

Damir D.

Odlična odluka i odlična vest u vezi fizioterapeuta. Ovde verovatno ljudima to nije poznato - fudbaleri u NFL-u su verovatno najspremniji i fizički najkompletniji posmatrajući sve profesionalne sportiste. Naravno, sve zbog prirode sporta kojim se bave i onoga što njihova tela trpe. Inače, Kyle Van Noy se povredjivao par puta tokom poslednje sezone, ali je svaki put već u sledećoj, ili max sa jednom utakmicom neigranja izlazio na teren sa 100%. A igra jednu od najnezgodnijih i najkompleksnijih pozicija u odbrani. Plus, NFL je opasno ozbiljna i velika organizacija, ako neko radi za njih, to samo govori o kvalitetu. Poenta priče: Novak je izgleda ozbiljan kada je povratak u vrh u pitanju, inače valjda ne bi angažovao ovakve ljude. Najbolja vest je da on želi ponovo u vrh.

20 3

* Sva polja su obavezna