Vlada dala Beogradu 90 miliona dinara za Fajnal for Evrolige

Vlada dala Beogradu 90 miliona dinara za Fajnal for Evrolige Izvor: Bojana Janjić

Vlada Srbije izdvojila je iz tekuće budžetske rezerve 90 miliona dinara za potrebe grada Beograda zbog smanjenih prihoda u gradskom budžetu, objavljeno je u "Službenom glasniku". Kako je objašnjeno iz kabineta gradonačelnika Beograd, novac je izdvojen za organizaciju završnog turnira košarkaške Evrolige koji će biti održan od 17. do 20. maja.

Kako se navodi, sredstva iz tekuće budžetske rezerve raspoređuju se Ministarstvu finansija na ime transfera gradu Beogradu za izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda budžeta tog grada.

Iz budžetske rezerve Vlada je izdvojila i 200 miliona dinara za šest opština kojima su takođe smanjeni prihodi u budžetu.

Prema rešenju Vlade opština Aranđelovac dobiće 50 miliona dinara, Apatin 40, Temerin 35, Bač 34, Bela Crkva 21 i Opovo 20 miliona dinara.

Podsetimo, Vlada Srbije je prošle nedelje iz budžetske rezerve izdvojila nešto više od 13 miliona dinara za potrebe grada Beograda, a kako je objašnjeno u kabinetu gradonačelnika, novac je transferisan isključivo za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću.

Komentara 110

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

kenny

Pa kako sad smanjeni prihodi, pa zar nije bio rekordan broj turista, Nova godina trajala sest meseci. Kazu imamo para za metro, a treba im za F4. Kako funkcionise ta ekonomija, stvarno ne kapiram?

7 120

Čiča Miloje

Iz "tekuće budžetske rezerve", pa za Beograd, sa desetak njihovih opština, za decu da se prave...pa kolika je da rezerva i odakle? Od opljačkanih penzionera?

12 84

Душан Калинић

Сигурно је нису намакли на неки поштен начин.

9 131

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo