"Pravila nisu fer prema Sereni i ostalim majkama"

Američki teniser Džejms Blejk, nekadašnji svetski broj četiri, a danas direktor Otvorenog prvenstva Majamija, govorio je za medije i kritikovao trenutni sistem po kojem se biraju protivnici na turniru na Floridi.

Izvor: Getty images/Scott Barbour

Blejk je kritikovao sistem žrebanja i rekao da on "kažnjava" igračice koje se odluče na trudničko i porodiljsko odsustvo, i da je to nešto što "treba promeniti."

Povod za Blejkovu izjavu bio je žreb za Majami Open u ženskoj konkurenciji, nakon koga je odlučeno da će nekadašnja prva igračica sveta Serena Vilijams igrati već u prvom kolu sa osvajačicom Indijan Velsa Naomi Osakom.

"Logično bi bilo zaštiti igračice koje odsustvuju zvog rađanja deteta", rekao je 38-godišnji Blejk.

"Pravila bi trebalo da nagrade igračice koje su napravile pauzu iz tog razloga. Ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju - Serena je osvojila toliko titula i potrebana joj je zaštita. Ona nije odustvovala zbog povrede ili zbog toga što je izgublila strast prema igri. Ona je dobila dete i to svi treba da slavimo, kada se vrati treba da dobije neku vrstu 'grejs perioda'", rekao je Blejk.

Mlađa sestra Vilijams je osvajala Gren slem titule čak 23 puta u karijeri, ali sada ona nema zvanični WTA rang, pa ne može da ostvari regularan plasman na WTA turnire, već mora da dobija specijalne pozivnice.

Serena Vilijams se vratila posle velike pauze na Indijan Velsu, ali je takmičenje okončala u trećem kolu, kada je od nje bolja bila sestra Venus. Bio je to najraniji duel dve sestre na jednom turniru još od 1998. godine i Australijen Opena.

Tagovi: Serena Vilijams

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

đape

Blejka za ministra nataliteta Srbije.

15 0

Ups

Pa neka igra kvalifikacione turnire ko Del Potro ili Troicki,dok ne sakupi dovoljno bodova da igra kvalifikacije na mastersima i slemovima.

9 8

Džordž

Da li nju neko prisiljava da učestvuje??? I do sada je bilo majki sa decom pa su svi ćutali. Azarenka,kada se suočila sa problemom oko deteta ona je ladno otkazala turnir. Serena neka se odluči da li je za decu ili za trofeje,tačka.

10 10

* Sva polja su obavezna