DRI u doba SNS

DRI u doba SNS Izvor: N1
Ilustracija

U prethodnom izdanju, podsetili smo se osnivanja i prvih godina rada Državne revizorske inistitucije. U ovom izdanju Istinomer se bavi ovom institucijom od promene vlasti 2012. godine do danas.

Iako utisak tihe borbe i laganog osvajanja sve većeg prostora iz prethodnog perioda u početku izgleda sve jači, na osnovu povećanja broja podnetih prijava, i na osnovu toga što se među prijavljenima nalaze čak i ministri, jača i pitanje kako nema više buke, kad prijave ništa ne menjaju, i kad se iz godine u godinu ništa ne poboljšava.

Zašto javnost ne zna više o tome? Zašto se sve pretvara u beskonačni krug otkrivanja nepravilnosti i podnošenja prijava, bez vesti o ishodu? Kako premijer zna sadržaj poverljivih izveštaja kojima ne bi trebalo da ima pristup? Kako to da od marta 2015. nema vesti o prijavama protiv ministara? Kako to da su i vesti o prijavama na nižim nivoima vlasti proređenije kako vreme prolazi? Puno neodgovorenih pitanja, od kojih svako otvara nova.

I cela priča se, u ovom trenutku, završava pitanjem - ko će i kada preuzeti poziciju predsednika Državne revizorske institucije, kome je mandat istekao još u septembru 2017. godine? Odgovor se za sada ne zna i ne sluti, te samo ostaje želja da će, ko god bude, učiniti ovu instituciju mnogo bližu onome što treba da bude, od onoga što je sad.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kokša iz Karlovaca

DRI služi AV da pljačka Vojvođane.

0 0

XY

Došao DRI u Bečej, selendru mešetara i seljačina tj muljatora. Očekujemo izveštaj po prvi put u istoriji "srbije" pozitivno mišljenje.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo