Održani izbori na četiri mesta u Beogradu

Održani izbori na četiri mesta u Beogradu Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

U beogradskoj opštini Stari grad, na četiri biračka mesta, ponavljaju se izbori za odbornike Skupštine grada Beograda. Do 19 časova na glasanje je izašlo 1.297 birača od ukupno od 5.384 upisanih u birački spisak (24 odsto), saopštila je posmatračka misija CRTA.

Na dva biračka mesta je bilo "paralelne evidencije" birača, nezavisno od službene evidencije u izvodu iz biračkog spiska, što je zabranjeno Članom 27. Pravila o radu biračkih odbora. U oba slučaja su predsednici i članovi biračkih odbora reagovali i oduzeli spiskove članovima biračkih odbora koji su vodili "paralelne evidencije".

Izbori se delimično ponavljaju jer je Gradska izborna komisija utvrdila da je na izborima 4. marta na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 broj glasačkih listića u glasačkim kutijama bio veći od broja birača koji su glasali, odnosn čija su imena bila zaokružena na biračkom spisku.

Organizacija CRTA je saopštila i da su sva četiri biračka mesta otvorena na vreme.

Izbori za 110 odbornika Skupštine Beograda održani su 4. marta i na njima su učestvovale 24 liste, a samo četiri su prešle cenzus.

Najviše glasova osvojila je lista Srpske napredne stranke koja će imati 64 mandata, na drugom mestu je koalicija okupljena oko Dragana Đilasa sa 26 mandata, na trećem mestu je lista Aleksandra Šapića sa 12 mandata, a na četvrtom lista SPS-JS sa osam mandata.

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gero TZ

Dobro prebrojte, jeste li svi glasali, nemoj da vas ekspert za sve i svašta Vučić, grdi.

18 151

đape

Na gotovo svim birackim mestima su vodili paralelno vodjenje. Prijavljivali smo, unosili u zapisnike, ali je sve odbačeno. Ne postoji pravni sistem, ne postoji država. Samo On i njegovi uhlebi, koji zarad sopstvene koristi uništavaju ovu državu. E, zato nas je sve manje.

205 384

ime

Izadjite na izbore sledeci put!

24 155

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo