Miloš Bošković napustio DJB i vratio poslanički mandat

Miloš Bošković napustio DJB i vratio poslanički mandat Izvor: N1

Miloš Bošković saopštio je da napušta Dosta je bilo i da je u pisarnici Skupštine Srbije podneo ostavku na mesto poslanika i na taj način vratio mandat Skupštini.

U svom obrazloženju, Bošković je rekao da nije zadovoljan putem kojim DJB ide i da se pravi previše pogrešnih koraka.

Kaže da je postalo očigledno da u poslednje dve godine DJB ne raste, već da pada po popularnosti.

"Pokušavao sam (zajedno sa još nekim ljudima) da iznutra utičem na promenu smera i korigovanje brojnih stvari koje sam smatrao problematičnim, počevši od kompletno pogrešnog medijskog nastupa, do pitanja unutrašnje organizacije. Mahom sam nailazio na zid u vrhu stranke. Uvideo sam da je sa dosadašnjim vođstvom (u ostavci) gotovo nemoguće promeniti ono što ja smatram najvećim manjkavostima u našem radu. Iako je predsedništvo dalo kolektivnu ostavku, postoje naznake da će se stari predsednik ponovo kandidovati, ili da će se kandidovati neko blizak njemu, a da on i dalje suštinski upravlja pokretom. Na taj način bi se promena svela na kozmetičku, a organizacija bi nastavila da tone. Sa takvom novom-starom postavkom mislim da nemam šta da tražim u organizaciji", napisao je Bošković.

On kaže da je razmišljao da zadrži mandat i tako predstavlja Nišlije i građane sa juga Srbije, ali dodaje da to ne bi imalo smisla, jer je, kako kaže, "vladajuća koalicija, počevši od decembra prošle godine, napravila sprdnju od parlamenta svojim bezbrojnim amandmanima i tako kompletno ukinula bilo kakvu ozbiljnu raspravu".

DJB: Vraćanje mandata Boškovićev moralan i odgovoran čin

Pokret Dosta je bilo zahvalio je Milošu Boškoviću na dosadašnjem angažmanu i doprinosu i ocenio da je njegovo vraćanje mandata moralan čin, odgovoran prema biračima koji su glasali za DJB na parlamentarnim izborima 2016. godine.

"Politička razmimoilaženja su normalna pojava u političkom životu. Zahvaljujemo se Milošu na dosadašnjem angažmanu i doprinosu, i želimo mu uspeh u daljem radu", navodi se u saopštenju DJB.

Taj pokret naveo je da Bošković poslednjih godinu dana nije bio aktivan u Skupštini Srbije i "praktično nije učestvovao u radu stranke u tom periodu".

DJB je saopštio da je u u tom pokretu u toku izborni proces posle ostavki rukovodstva, da su raspisani izbori za predsednike pokrajinskog, beogradskog i niškog odbora, kao i izbori za predsednike okružnih odbora i članove Glavnog odbora, dok će do kraja marta biti raspisani i izbori za novo predsedništvo.

Komentara 62

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Deda

Sve serija do serije!

6 7

Nikola

Pametna odluka !!!

9 2

realista

Zašto se o DJB piše kao o političkoj partiji? Ta partija ne postoji i nije registrovana kod ministarstva. Pravno postoje grupa gradjana i udruzenje gradjana čiji su racuni gle cuda pod kontrolom Radulovica. Rukovodstvo u ostavci nepostojece partije. Ozbiljni novinari bi mogli da se pozabave i kako je gg djb placala razne usluge u kampanji drzavnim parama dg djb-restart.

16 20

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo