Vlast potrošila sve vreme za amandmane, o opozicionim ni reč

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o setu zakona iz oblasti unutrašnjih poslova. Glasaće sledećeg četvrtka. Rapravu je ponovo obeležio veliki broj amandmana vladajuće većine, tako da opozicioni nisu ni došli na red. Opoziciji ostalo svega pola sata za učešće u raspravi.

Izvor: N1

"Na član 9 amndman je podneo poslanik Pavlović, da li neko želi reč. Ne.
Na član 11. amandman su podneli poslanici Krasić, Radeta i Nikolić. da li neko želi reč. Ne.
Na član 11. amandamn su podneli poslanici DS.. Da li neko želi reč. Ne. 

Možda je neko i želeo reč, ali vremena za raspravu o amndmanima više nije bilo. Potrošili su ga poslanici vlasti na obrazlaganje svojih 340 amandmana na prvu tačku dnevnog reda. U tim obrazloženjima - pohvale aktulenoj, kritike na račun prethodne vlasti.

"Zadužili su do guše građane Srbije. SNS je morala da resetuje ceo sisitem", rekao je poslanik SNS Srboljub Filipović.

"O ekonomskim promenama i Vladi govore i rezultati na izborima i zadovoljstvo građana Srbije koji su pokazali na poslednjim beogradskim izborima", kaže poslanik naprednjaka Goran Kovačević.

Nezadovoljna opozcija tri dana je slušala, pa ironično pohvalila ovaj izum vlasti. 

"Svi ste lepo recitovali, svi ste dovoljno puta pomenuli Aleksandra Vučića. Svi ste zaslužili petice. Bravo, bravo, bravo", rekla je Branka Stamenković iz DJB.

"Posle tri dana ovog takmičenja, ja mislim da je red da žiri vrlo brzo saopšti svoju odluku i da čujemo ko je od poslanika zaslužio nagradu na najvećeg poltrona", poručio je poslanik SDS Marko Đurišić.

"Oni kojii u gradu Beogradu nisu uspeli da osvoje više od tri ili tri koma nešto posto nemaju nikavog razloga da postoje ni u Narodnoj Skupštini Republike Srbije", kaže Vladimir Orilić iz SNS.

U Skupštini Srbije ni svaka boja nije dobro došla. 

"Ja ću Vas podsetiti da je upravio sadašnji režim deneo odluku da se podiže spomenik čoveku koji je bio perjanica DOS-a i tog kriminala i tog vremena, Zoranu Đinđiću", kaže poslanik SRS Miljan Damjanović. 

"Znate ja imam običaj da kad neko dođe u Skupštinu u žutoj košulji koja je simbol Demokratske stranke, nešto mu baš i ne verujem", navodi Veroljub Arsić, SNS.

"Ne sme da se progovori nešto što Vama ne odgovara, sad ne sme ni da se obuče košulja kakva nekom odgovara. Vi se zaista nenormalno ponašate", kaže Vjerica Radeta, SRS.

"Nije korektno da kažete narodnim poslanicima da oni nisu normalni. Stvarno nije u redu, nije u duhu parlamentarizma", rekao je potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković.

U duhu parlamentarizma ili ne, poslanici vlasti obećavaju brojne amandmane na svaki budući predlog koji stigne u Skupštinu. U prethodnom slučaju, priliom rasprave o budžetu, sve amandmane povukli su neposredno pre glasanja.

Komentara 55

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nikolina

Dok se ne promeni izborni sistem,a pre ulaska u skupštinu ne proveri mental i status svakog poslanika,skupštins će biti cirkus kakav je baš sad. Zapravo ko otno može i da se zatvori,da prestane sa radom,jer ovakav njen rad dirigovan od SNS- a sramota je za građane Srbije.

5 0

Leo

Gazenje svake trunke elementarnog parlamentarizma u ovom nazovi Parlamentu. Opozicija ne sme da (sa)ucestvuje u tom ruglu. Postoji samo jedna rec koja ovo opisuje (ne, nije rec "cirkus"): TIRANIJA.

4 0

lakomije

Svu ovu zaj...nciju u ovoj kafani mi placamo . Tako i treba.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo