Brnabić: Srbija snažno podržava dijalog dve Koreje

Brnabić: Srbija snažno podržava dijalog dve Koreje Izvor: Fonet

Srbija snažno podržava dijalog Južne Koreje i Severne Koreje u rešavanju otvorenih pitanja, koji je jedini način očuvanja stabilnosti na Korejskom poluostrvu, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa potpredsednikom parlamenta Južne Koreje Đu Sun Parkom.

Brnabićeva je naglasila da su odnosi dve zemlje bliski, uprkos geografskoj udaljenosti i da se zasnivaju na dobroj političkoj, ekonomskoj, ali i naučnoj saradnji.

Ona je zahvalila za donacije Južne Koreje, kao i za značajnu finansijsku pomoć u rešavanju problema migrantske krize, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Srbija je veoma zainteresovana za nove investicije, a kao dobar primer unapređenja privredne saradnje Brnabićeva je navela današnje polaganje kamena temeljca za zgradu pogona južnokorejske kompanije "Eseks Jurop" za proizvodnju emajliranih bakarnih žica u Zrenjaninu.

Sagovornici su se saglasili da Srpsko-korejski informatički pristupni centar od samog otvaranja u Beogradu radi veoma aktivno i da će u saradnji sa njim biti izrađen Adresni registar Srbije.

Đu Sun Park pozvao je Brnabićevu da poseti Južnu Koreju uoči obeležavanja značajnog jubileja naredne godine - tri decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Južne Koreje.

Korejski zvaničnik istakao je da gleda na Srbiju kao na zemlju velikih potencijala za investicije, koju odlikuju kvalifikovana radna snaga i dobri uslovi za nova ulaganja, kako u privredu tako i u IT sektor, koji u njegovoj zemlji dostiže najviše standarde.

On je rekao da očekuje intenzivniju saradnju u oblasti kulture, pogotovo posle uspešne manifestacije "Dani korejske kulture", koja je održana prošle godine u Beogradu.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dekra-Ti-Ja

HahahhahHhhahaha Divno

0 0

Wolf 359

Srbija podrzava dijalog dve Koreje...Nemojte vise o ovoj...

0 0

Boban

Neznam da li Koreanci mogu nesto uraditi bez nas.Digni nos pogledaj dom svoj.

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo