Radnici Alatnice fabrike "Zastava oružje" prekinuli štrajk

Radnici Alatnice fabrike "Zastava oružje" prekinuli štrajk Izvor: N1
(arhiva)

Radnici Alatnice fabrike Zastava oružje, posle trodnevnog prekida počeli su ponovo da rade, pošto je ispunjen jedan od njihovih zahteva, rukovodilac pogona je podneo ostavku, saopštio je Samostalni sindikat.

U saopštenju se navodi da je direktor fabrike Zastava oružje Milojko Brzaković prepodne u obraćanju radnicima Alatnice, odbacio svaku mogućnost smene rukovodioca tog pogona, koga je pre dve godine doveo i fabriku i postavio za rukovodioca.

Sindikati smatraju da taj rukovodilac nije imao dovoljno uskustva da bi bio na čelu Alatnice i da je njegov način rukovođenja doveo do stvaranja loših međuljudskih odnosa koji su kulminirali nezadovoljstvom radnika sveukupnim stanjem u pogonu gde majstorsko umeće dolazi do punog izražaja.

"U narednom periodu pokrenuće se i rešavanje ostalih zahteva radnika Alatnice koji se tiču teških uslova rada zbog hemijske štetnosti, nedostatka odgovarajućih alata, načina nagrađivanja i poboljšanja higijenskih uslova", saopštio je sindikat.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kragujevcanin

Došao je čovek iz druge ovdašnje privatne firme da rukovodi. Napravio je grešku misleći da će radnu etiku iz te firme preneti i na alatnicu sto se naravno nije svidelo radnicima. Otud i veliki otpor. Neka se to razvratno štečiste privatizuje što pre!

6 4

Roki

Legla uplata.

10 0

Bojan

I ne sme se dozvoliti privatizacija cele namenske industrije.Ali i ako dodje pod dobrim uslovima da država ostane većinski vlasnik onda treba voditi računa ko će kupiti pakete akcija (15%+15%+19%)da ne dodjemo u situaciji da kupi neki bugarski Matijević i slično...

6 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo