Dodik: Oni koji iznose klevete o RS su neprijatelji naroda

Dodik: Oni koji iznose klevete o RS su neprijatelji naroda Izvor: N1
(arhiva)

Kvalifikovati Republiku Srpsku kao problem ili destabilizujući faktor na Balkanu mogu samo oni koji ne vole svoj narod, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Forsiranje lažnih tema kao što su podrška paravojnim formacijama, kojih nema i obuka srpske dece, koje takođe nema, i slično, narudžbina je koju je SDS dobio spolja od mentora i u funkciji su eliminacije vlasti u Republici Srpskoj nedemokratskim sredstvima", rekao je Dodik Srni.

Dodik je istakao da razume potrebe nekih ljudi iz opozicije da iskoriste sve mogućnosti u borbi protiv vlasti, što je demokratski.

"Ali, oni koji Republiku Srpsku lažno optužuju kao izvor nestabilnosti neprijatelji su i svog naroda i države", smatra Dodik.

Prema njegovim rečima, tvrdnje da vlast u Republici Srpskoj vodi rizičnu politiku dolaze upravo od onih koji u nedostatku svoje, sprovode tuđu politiku.

"Vlast i opozicija imaju dovoljno terena i tema na kojima mogu da ukrste koplja. Teren na kojem se danas nalaze istaknuti predstavnici SDS je živo blato u koje žele da povuku sve za sobom svesni debakla na predstojećim izborima", zaključio je Dodik.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić optužio je lidere u Republici Srpskoj za nacionalističku retoriku i podršku paravojnim organizacijama kako bi zastrašili političke protivnike i pridobili glasače uoči oktobarskih izbora, preneo je Rojters.

Mektić je naglasio da politika u RS trguje strahom i da je povećan osećaj nesigurnosti.

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mico

Ti si nas najveci neprijatelj jadni smo mi s tobom

3 0

Baki

Nemoze mi niko ništa jači sam od pametnih,mogu samo da me mrze a ne mogu da me pomere .

2 0

Жоао Ми Је

Што је више клевета и лажи, Миле Београђанин нам је милији и дражи. Није мени толико криво што ће он уништити Српску, него што ће онда овде доћи да се бахати.

13 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo