Francuska pomaže Srbiji u razvoju finansijske kontrole

Francuska pomaže Srbiji u razvoju finansijske kontrole Izvor: N1

Ministarstvo ekonomije i finansija Francuske sa dva miliona evra pomaže razvoj interne finansijske kontrole u javnom sektoru Srbije, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Na skupu u Beogradu na kojem je predstavljen dvogodišnji projekat kroz koji se realizuje pomoć Francuske, bili su ministar finansija Dušan Vujović i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Za sprovođenje tog (PIFC tvining) projekta zadužena agencija za međunarodnu tehničku saradnju iz Francuske (Expertise France).

Cilj je uspostavljanje modernog i efikasnog sistema upravljanja javnim finansijama na svim nivoima vlasti kroz transparentno korišćenje javnih sredstava u Srbiji.

"U skladu sa međunarodnim standardima i najboljim EU praksama, projekat će pružiti naročitu podršku modernizaciji sistema upravljanja javnim finansijama, sa fokusom na internu finansijsku kontrolu u javnom sektoru", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

U taj projekat biće uključena ministarstva, druge državne institucije, lokalne vlasti i drugi korisnici javnih sredstava.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sizofreno

Transparentnost ponovo tužila Vladu zbog koncesije aerodromahttp://rs.n1info.com/a371592/Vesti/Transparentnost-ponovo-tuzila-Vladu-zbog-koncesije-aerodroma.html

0 0

Domagoj

Finansijska kontrola u srbiji?! Pa taki "maher" se skoro neće roditi, koji bi to normalno mogao sprovesti!

5 1

Direktor

Pa, tu nama ni Bog ne može da pomogne, al 2 miliona možda mogu (da dobiju noge).

14 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo