Poslanici o tajkunima, rejtingu i boji košulje poslanika SRS

Poslanici o tajkunima, rejtingu i boji košulje poslanika SRS Izvor: N1
(arhiva)

Skupština Srbije završila je raspravu u pojedinostima tokom koje se uglavnom govorilo o amandmanima na Predlog zakona o strancima, radu Vlade Srbije, ali i rezultatima beogradskih izbora, i radu bivše vlasti.

U Skupštini Srbije se vodila polemika o stranim investitorima, tajkunima i rejtingu opozicionih stranaka, ali i o tome koju boju košulje treba da nose poslanici.

Polemiku je pokrenuo poslanik Srpske napredne stranke Veroljub Arsić koji je dobio reč da govori o svom amandmanu, ali je kritikovao stranke "raspalog DOS-a".

Kazao je da svojim amandmanom želi da ukaže svima koji žele da investiraju u Srbiju, da su im "vrata otvorena", bilo da su u pitanju domaće ili strane investicije i da nije tačno da Vlada podstiče samo strane investicije, kako tvrde pojedine opozicione stranke.

Arsić je rekao da je "problem u tome što je naveći broj naših domaćih investitora svoj kapital stekao pljačkaškom privatizacijom za vreme vlasti DOS-a".

On je "gospodu iz DOS-a" pozvao da "konačno počnu da se bave politikom, a ne interesima tajkuna", jer, kako je ocenio, dok se budu bavili "interesima tajkuna" biće ispod pet odsto na izborima.

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović je na to podsetio Arsića da je SNS doneo odluku da se gradi spomenik "perjanici DOS-a" Zoranu Đinđiću, te pitao da li oni time "podržavaju tajkune i pljačkaške privatizacije" iz Đinđićevog vremena.

Arsić mu je odgovorio da se to "vidi na osnovu ponašanja", a potom govorio i o boji košulje Damjanovića.

"Kad neko dođe u Skupštinu sa žutom košuljom koja je simbol Demokratske stranke, nešto mu baš i ne verujem", rekao je poslanik naprednjaka.

Poslanica SRS Vjerica Radeta je predsedavajućem Vladimiru Marinkoviću skrenula pažnju da ne sme da dozvoli da se komentariše kako je neko obučen.

"Ovde ne sme da se progovori nešto što vama ne odgovara, a sada ne može ni da se obuče košulja kakva nekom odgovara. Vi se zaista nenormalno ponašate, svi vi", rekla je Radeta.

Poslanik DS Dejan Nikolić je rekao da predsedavajući nije smeo da dozvoli da se u Skupštini vređa ubijeni premijer Đinđić.

Poslanik SNS Marko Atlagić je potom govorio kako je bivša vlast "uništila državu", predsednika DS Dragana Šutanovca nazvao "grabinovac", a Dragana Đilasa "Điki mafija".

On je sa druge strane pohvalio rad Vlade i predsednika Srbije Aleksandar Vučića, nabrajajući koliko je puteva izgrađeno za prethodnih pet godina, škola i biolnica otvoreno i renovirano, koliko fabrika i pogona pokrenuto.

Dok je poslanik Socijademokratske stranke Marko Đurišić zahtevao od predsedavajućeg da ima iste aršine i kažnjava poslanike kada vređaju, poslanik SNS Srbislav Filipović mu je dobacio "Lopov si, svi ste lopovi!", ali ga predsedavajući nije opomenuo.

Poslanici SNS potrošili deset sati za raspravu o amandmanima

Poslanici vladajuće SNS u Skupštini Srbije potrošili su svoje vreme za raspravu o amandmanima na predloge zakona, dok je pojedinim opozicionim strankama ostalo još nekoliko minuta za to.

Opozicija je to vreme "čuvala" da bi ipak mogla da kaže po nešto i o nekim drugim predlozima zakona sa dnevnog reda.

"Potrošili ste 10 sati, dovoljno puta ste spomenuli Aleksandar Vučića, svi ste dobili petice. Čestitam, bravo, bravo!", rekla je poslanicima SNS Branka Stamenković iz "Dosta je bilo".

Poslanik SDS Marko Đurišić je rekao da je, posle "tri dana hvalospeva", "red da se saopšti ko je pobedio u poltronstvu".

Na to je poslanik SNS Vladimir Orlić rekao da su građani imali šta da čuju, a opoziciji poručio da oni "koji nisu u stanju" da pređu cenzus u Beogradu, "ne zasulužuju ni da budu poslanici".

Sednicu Skupštine pratila je reporterka N1 Emina Kovačević:

Izvor: N1

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Suster

Тотални мрак у земљи Србији.Молио бих неког историчара да каже да ли се овако нешто дешавало у историји парламентаризма у Србији.

18 128

Veteran

nikada

16 1

Kostica

Nisam baš istoričar, ali znam ponešto o istoriji parlamentarizma u Srbiji i mogu Vam reći da se uglavnom ništa drugo i nije dešavalo osim ovako nešto. A bivalo je i gore. Nažalost.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo