Transparentnost ponovo tužila Vladu zbog koncesije aerodroma

Transparentnost ponovo tužila Vladu zbog koncesije aerodroma Izvor: N1

Organizacija Transparentnost Srbija saopštila je da je od Vlade dobila odgovor da je sve u vezi sa koncesijom Aerodroma "Nikola Tesla" proglašeno tajnom i da ništa od dokumentacije ne može da im dostavi.

Transparentnost Srbija je najpre od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja tražila da im dostavi studiju opravdanosti, ali je Ministarstvo odbilo da to učini jer bi, prama njihovom obrazloženju, to moglo da naruši bezbednost.

Na to je organizacija uložila žalbu, pa je Poverenik za informacije od javnog značaja naložio ministarstvu da dokumentaciju dostavi. Ministarstvo je potom saopštilo da nema tu studiju opravdanosti, već da je Vlada ta koja je ima.

Vlada nije odgovorilla na Zahtev za prisstup informacijama od javnog značaja nakon čega je usledila tužba Transparentnosti Srbija Upravnom sudu koji je Vladi naložio da odgovori.

Tako je Organizacija Transparentnost Srbija saznala od Vlade da je sve u vezi sa koncesijom aerodroma tajna i da ne može da odgovori.

Usledila je nova tužba Upravnom sudu koji bi trebalo da naloži Vladi da dostavi delove dokumenata i ugovora iz kojih bi bilo moguće saznati zašto se ušlo u javno-privatno partnerstvo i kako će izgledati ugovor.

Izvor: N1

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Goldina

G,djo Brnabic i ostali iz vlade, sta to bese aerodrom? Vase porodicno nasledje?

9 0

Penzioner iz jadnog Barajeva.

Imaju takvu sortu glasača, sutra da ih nateraju da vrate pakete i ispovracaju sendvice,opet bi ih glasali !!!

40 1

ПЕРА ЛОЖАЧ

Ko da im je babovina. Necuveno.

39 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo