Lavrov: Optužbe Londona nisu ni jake, ni ozbiljne

Lavrov: Optužbe Londona nisu ni jake, ni ozbiljne Izvor: Reuters / Sergei Karpukhin

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije postignut nikakav napredak u rešavanju spora sa Velikom Britanijom kada je reč o napadu na bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripala u britanskom gradu Solsberiju, preneli su ruski mediji.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Moskvi rekao da optužbe Velike Britanije kako je verovatno Rusija kriva za trovanje obaveštajca nisu ni jake, ni ozbiljne.

Lavrov je optužbe Londona ocenio kao političku predstavu sa namerom da se međunarodna zajednica uputi na pogrešnu stazu i napomenuo da Rusija to neće dozvoliti.

Ruski ministar je naglasio da Velika Britanija nije poslala zvaničan zahtev za podatke o nervnom gasu kojim je Skripal otrovan, iako je Rusija na tome insistirala.

Šef ruske diplomatije je dodao da Rusija nije imala motiv da napadne Skripala i uputio na one koji imaju interes u širenju antiruskog raspoloženja.

Čavušoglu je tokom konferencije izjavio da Turska želi da nastavi sa razumevanjem u odnosima sa budućim državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, ali je naglasio da trenutni direktor CIA mora da nauči da Ankara mora da se poštuje.

On je rekao da bi razgovori SAD i Turske, planirani za 19. mart, mogli da budu odloženi usled smene bivšeg državnog sekretara SAD Reksa Tilersona.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tetka Iz Rusije

A ti bi na zvanicni zahtev odgovorio? Ma koliko ste ih do sada otrovali, da ne pominjem kako je Staljin trovao i koliko.

10 6

Sasa

I nemoj da spominejs koliko je Staljin trovao, a koliko altruisti sa Zapada, jer je nemerljivo. Seti se samo Drugog svetskog rata kao i Prvog. Seti se Afrike, Azije i SR Jugoslavije. Budi slobodan daj prostora svom umu, neka ne razmislja jednim licem nazovi istine. Zaprepastices se. Zato je bolje kao sto sam napisao, da ne spominjes Staljina koji je bio strahota, ali nista veca od ove druge. Upravo suprotno jer ta ruka je duga vec vekovima. Deluje odlicno u dvadeset i prvom.

2 2

Zaklina

Trovanje po Engleskoj,odnosno upotreba vojnih otrova,ako je istina,je izuzetno veliki prekrsaj!!!!!

7 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo