U Srbiji trenutno boravi oko 4.100 migranata

U Srbiji trenutno boravi oko 4.100 migranata Izvor: N1

U Srbiji boravi oko 4.100 izbeglica i migranata, od čega je oko 3.800 smešteno u državne centre za azil i prihvatne centre, navodi se u mesečniku Beogradskog centra za ljudska prava koji prenosi podatke UNHCR.

Broj se nije izmenio od februara.

Najviše izbeglica i migranata je smešteno u centru za azil u Krnjači (577), prihvatnim centrima u Obrenovcu (717), Preševu (370) i Adaševcima (303), dok je najmanje boravilo u centru za azil u Tutinu i Banji Koviljači i prihvatnim centrima u Bosilegradu, Dimitrovgradu i Subotici.

Tokom februara, 594 stranca pokazalo je nameru da traži azil u Srbiji. Među njima je najviše bilo državljana Avganistana (148), Pakistana (151), Irana (97), Iraka (76), Sirije (38) i Indije (21).

Interesovanje za azil izrazili su i migranti iz Alžira, Albanije, Bangladeša, Kube, Kuvajta, Libije, Maroka, Ruske Federacije, Sudana, Tunisa, Turske, Ukrajine i Šri Lanke.

Od ukupnog broja tražilaca azila, 534 bilo muškaraca, a 60 žena. Od tog broja 137 je bilo maloletno, od kojih je 14 bilo bez pratnje roditelja ili staratelja.

U februaru je Kancelarija za azil donela jedno rešenje o dodeli utočišta za državljanina Irana i jedno rešenje o dodeljivanju supsidijarne zaštite za lice poreklom iz Somalije.

Kancelarija za azil donela je jedno rešenje o odbacivanju zahteva za azil za državljanina Pakistana, piše u mesečniku Beogradskog centra za ljudska prava.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Superhik

Kao da smo zaboravili kako izbeglice izgledaju:voze traktor,imaju decu,zene,stare roditelje,pokvarenog juga...,a ovi bez zena i dece(ostali u ratu),bez identiteta(taj sam,majke mi) bez ikakvog respekta prema zemlji kroz koju idu!

0 0

Srboljub

Danas 4k, sutra 4m.

2 1

Bisenija

Jesu li i oni glasači?

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo