Pentagon i dalje podržava nuklearni sporazum sa Iranom

Pentagon i dalje podržava nuklearni sporazum sa Iranom Izvor: REUTERS/Jason Reed

Iranski sporazum o nuklearnom programu ostaje u interesu SAD, izjavio je zvaničnik američkog Ministarstva odbrane, dok je predsednik Donald Tramp ranije rekao da je taj sporazum "užasan".

Komandant američkih oružanih snaga, general Džozef Votel izjavio je u odboru Senata da se slaže sa stavom ministra odbrane Džejmsa Matisa i načelnika Generalštaba vojske Džoa Danforda koji smatraju da je iranski sporazum u interesu SAD. 

"Smatram da sporazum rešava jednu od glavnih pretnji s kojom se suočavamo od iranske strane. Zbog toga delim njihov stav", rekao je Votel. 

Tramp, koji preti da će SAD da odustanu od sporazuma, pomenuo je da je o tom pitanju imao nesuglasice sa šefom američke diplomatije Reksom Tilersonom, kojeg je smenio. 

Tilersona će zameniti dosadašnji direktor američke Centralne obaveštajne agencije Majk Pompeo, koji je ranije obećao čvršći stav prema Iranu i Severnoj Koreji o pitanju njihovog nuklearnog programa. 

Iran i šest svetskih sila - SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka, postigli su 14. jula 2015. godine sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamenu za ukidanje dela međunarodnih sankcija toj zemlji.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Патриота

Американцима више не помаже ни увођење санкција другим земљама које им нису по мери.Свет се пробудио а Америка стагнира,већ су почели да се хватају за сламку спаса.Једино оружје које им је остало је фабриковање лажи.

0 1

Kostica

Evo još nekolicine otpuštenih.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo